.

.
Τα Νέα του Ν.Πέλλης και της Αλμωπίας

 Μέχρι εδώ" (Φωτό+Βίντεο)

Στους δρόμους βγήκε χθες όλη η Ελλάδα και εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν κατά
του Ασφαλιστικού από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, έως τη Λάρισα, την Κομοτηνή και την Kρήτη.
Οι διαδηλωτές, από όλο το φάσμα της κοινωνίας έστειλαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα στον Τσίπρα και τους υπόλοιπους κυβερνώντες ότι δεν αντέχουν άλλο από την κυβερνητική πολιτική και ότι έχουν φτάσει στα όριά τους...
Ηταν τόσο το πάθος, τόση η οργή του απλού κόσμου, στην μεγαλύτερη απεργιακή κινητοποίηση των τελευταίων δεκαετιών στην Ελλάδα, δείχνοντας ότι η κυβέρνηση της πρώτης φοράς Αριστερά, όχι μόνο δεν τα έχει καταφέρει, όχι μόνο δεν έχει δικαιώσει τις προσδοκίες του ταλαιπωρημένου Ελληνα, αλλά διανύει ίσως τις τελευταίες ημέρες υπομονής ενός εξαθλιωμένου λαού...
Μεγαλειώδης η πορεία στην Αθήνα
Μεγαλειώδης ήταν η πορεία στο κέντρο της Αθήνας κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που προωθεί η κυβέρνηση.
Οι διαδηλωτές που ανταποκρίθηκαν στα καλέσματα της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, του ΠΑΜΕ βρέθηκαν στους δρόμους μαζί με έμπορους, επιστήμονες με γραβάτες, αγρότες, ενώ δίπλα ήταν δημόσιοι υπάλληλοι, φοιτητές, οδηγοί ταξί, οικοδόμοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και μισθωτοί.
ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΠΟΡΕΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
2460140atahsdan1atahsdan2atahsdan3atahsdan424604051
Το λυπηρό ήταν ότι για ακόμα μία φορά ομάδες κουκουλοφόρων προσπάθησαν να αμαυρώσουν την ογκώδη ειρηνική πορεία. Τα «παρατράγουδα» ξεκίνησαν με μία απρόκλητη επίθεση στην οδό Πανεπιστημίου σε βάρος του δημοσιογράφου του ραδιοφωνικού σταθμού «Αθήνα 9,84» Δημήτρη Πέρρου, ο οποίος κάλυπτε την πορεία όταν κουκουλοφόροι άρχισαν να τον χτυπούν στο κεφάλι με βαρύ αντικείμενο. Ο δημοσιογράφος έπεσε κάτω αιμόφυρτος και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.
Τα επεισόδια συνεχίστηκαν στην πλατεία Συντάγματος και έγιναν αιτία για να διαλυθεί η συγκέντρωση. Κουκουλοφόροι συγκρούστηκαν με δυνάμεις των ΜΑΤ που έκαναν χρήση χημικών για να τους απωθήσουν. Το μπλοκ των αντιεξουσιαστών, που αριθμούσε τουλάχιστον 1.000 άτομα, κατευθύνθηκε στη συνέχεια προς τα Εξάρχεια, όπου συνεχίστηκαν μέχρι αργά το απόγευμα τα επεισόδια.
ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΜΟΛΟΤΟΦ ΜΑΤ ΠΟΡΕΙΑ   Στη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης συμμετείχε χιλιάδες κόσμου. Αυτό που ήταν πρωτόγνωρο αφορούσε στη συμμετοχή όλων των κλάδων.  Είναι χαρακτηριστικό πως για πρώτη φορά στην ιστορία τους, καφετέριες στην πλατεία Αριστοτέλους και σε άλλα κεντρικά σημεία της πόλης παρέμειναν κλειστές συμμετέχοντας στην απεργιακή κινητοποίηση.
2460771
rrddd2rrddd1246074624607502460659
Σε ότι αφορά τους αγρότες μπορεί χθες οι αποκλεισμοί δρόμων στα μπλόκα να… χαλάρωσαν, εξαιτίας της απόφασης των αγροτών να διευκολύνουν όσους ήθελαν να συμμετάσχουν στις πορείες και τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, ωστόσο οι αγροτικές κινητοποιήσεις μπαίνουν σε νέα τροχιά.

Οι συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα

Η μεγαλύτερη πορεία της τελευταίας 15ετιας στη Λαμία
Η μεγαλύτερη συγκέντρωση και πορεία της τελευταίας 15ετίας εξελίχθηκε αργά το μεσημέρι στη Λαμία. Στο συλλαλητήριο μετείχαν όλες οι επαγγελματικές τάξεις, εργαζόμενοι, έμποροι, υπάλληλοι, ταξί, φορτηγά οι οποίοι ήθελαν να καταθέσουν τις αντιρρήσεις τους για το ασφαλιστικό και να ζητήσουν την απόσυρση του.
«Παρέλυσαν» Ζάκυνθος και Κεφαλονιά
Δυναμικές κινητοποιήσεις κατά του ασφαλιστικού που προωθεί η κυβέρνηση, πραγματοποιήθηκαν και σε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά όπου χιλιάδες κόσμου κατέβηκαν στους δρόμους.
Αναλυτικότερα, στη Ζάκυνθο πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό την αιγίδα του Εργατικού Κέντρου, του ΠΑΜΕ, αλλά και όλων των παραγωγικών φορέων του νησιού, η μεγαλύτερη απεργιακή συγκέντρωση των τελευταίων τριάντα με εκατοντάδες εργαζόμενους, αγρότες, ελεύθερους επαγγελματίες, μαθητές, δικηγόρους και δασκάλους, να παίρνουν μέρος στο συλλαλητήριο ενάντια στα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης και το ασφαλιστικό.
zakd02
Μαζικές κινητοποιήσεις σε Καβάλα, Ξάνθη και Δράμα
Αποκομμένο για περισσότερες από δύο ώρες παρέμεινε το μεγαλύτερο μέρος του κέντρου της Καβάλας από τα δεκάδες τρακτέρ και φορτηγά αυτοκίνητα, οι οδηγοί των οποίων συμμετείχαν στη μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση που προκήρυξε η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Η πλατεία Καπνεργάτη ήταν ασφυχτικά γεμάτη με δεκάδες εκατοντάδες πολίτες που διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στο νέο ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο, ενώ κυριάρχησαν τα συνθήματα για έξοδο της χώρας από τα μνημόνια.
Εργαζόμενοι όλων των παραγωγικών τάξεων και φορέων συμμετείχαν ενεργά στη σημερινή μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση, ενώ με απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου και της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών τα καταστήματα παρέμειναν κλειστά. Κλειστές επίσης έμειναν όλες σχεδόν οι αλυσίδες πολυκαταστημάτων και σούπερ μάρκετ. Ωστόσο, οι λιγοστές καφετέριες που ήταν ανοιχτές κατά την ώρα της απεργιακής συγκέντρωσης και της πορείας που ακολούθησε δέχθηκαν τις έντονες αποδοκιμασίες των συγκεντρωμένων.
Στην πόλη της Δράμας, η απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ελευθερίας με δεκάδες εκατοντάδες πολίτες να διαμαρτύρονται κατά το ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου που προωθεί η κυβέρνηση. Από νωρίς αγρότες με τρακτέρ είχαν εμποδίσει την πρόσβαση στα καταστήματα μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ που λειτούργησαν κανονικά παρά την απόφαση του εμπορικού κόσμου της Δράμας να μην λειτουργήσει κανένα εμπορικό κατάστημα.
Μετά την ολοκλήρωση της απεργιακής διαμαρτυρίας πολλοί εργαζόμενοι κατευθύνθηκαν με διάφορα μεταφορικά μέσα στο τελωνείο Εξοχής για να δείξουν την έμπρακτη στήριξη και συμπαράστασή τους στους αγρότες που συμμετέχουν στο μπλόκο που έχει σχηματιστεί εδώ και μια εβδομάδα.
Στην Ξάνθη, κλειστές παρέμειναν όλες οι εμπορικές επιχειρήσεις και δημόσιες υπηρεσίες καθώς οι εργαζόμενοι και μέλη φορέων, συλλόγων και συνδικαλιστικών οργανώσεων συμμετείχαν καθολικά στην 24ωρη απεργία.
Ιδιαίτερα μεγάλη ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων και στην απεργιακή πορεία που ακολούθησε, ενώ κλειστά παρέμεινα από νωρίς το πρωί καφετέριες και επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος.
12696964_10208599280249694_9026952524116858154_o-870x48020160204_114047
Φωτογραφίες: xantipress.gr
Δυναμικό «παρών» στην Κρήτη
Στο «χάρτη» των κινητοποιήσεων μπήκε και το Ηράκλειο Κρήτης με δυναμικές διαμαρτυρίες να βρίσκονται σε εξέλιξη στην πόλη. Οι κεντρικοί δρόμοι από νωρίς έχουν πλημμυρίσει από απεργούς που διαμαρτύρονται για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση.
Με διαφορετικές αφετηρίες συγκεντρώσεων μέσα στην πόλη, αφενός το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, η ΑΔΕΔΥ και οι παραγωγικοί φορείς, και αφετέρου οι αγρότες και το ΠΑΜΕ, ξεκίνησαν μεγάλες συγκεντρώσεις και πορείες με κατεύθυνση το κέντρο της πόλης, αλλά και τα γραφεία της Αποκέντρωσης Κρήτης, και στη συνέχεια στην περιοχή του κόμβου στον Γιόφυρο στην Εθνική Οδό.
Σε απεργιακό κλοιό βρέθηκαν σήμερα και τα Χανιά, με εργαζόμενους και πολίτες να βγαίνουν στους δρόμους συμμετέχοντες στις κινητοποιήσεις των συνδικάτων για το ασφαλιστικό.
Στα Χανιά πραγματοποιήθηκαν δύο απεργιακά συλλαλητήρια.
24612792461281

«Νέκρωσαν» από την απεργία ο Βόλος, η Λάρισα, η Καλαμάτα, το Άργος και η Σπάρτη - Δείτε τις φωτογραφίες

2460784246078624610282461038246104024612462461251paeioagasia18paeioagasia17paeioagasia16paeioagasia15paeioagasia14paeioagasia13paeioagasia12paeioagasia11paeioagasia10paeioagasia9paeioagasia8paeioagasia7paeioagasia6paeioagasia5paeioagasia4paeioagasia3paeioagasia2paeioagasia1
http://www.briefingnews.gr/ellada/oli-i-ellada-esteile-minyma-ston-tsipra-den-antehoyme-allo-mehri-edo-fotovinteo

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το sosandra News.
- Το sosandraNews διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Το sosandraNews δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το sosandraNews.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του sosandraNews.

 
Top