.

.
Τα Νέα του Ν.Πέλλης και της Αλμωπίας

Με νομοθετική ρύθμιση χιλιάδες φορολογούμενοι απαλλάσσονται από τα τεκμήρια διαβίωσης, ενώ είναι χιλιάδες και εκείνοι που θα δουν σημαντική έκπτωση λόγω (κυρίως) της μείωσης των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων.

Ευνοημένοι θα είναι όσοι έχουν μικρά εισοδήματα είτε από ενοίκια, είτε από περιστασιακή εργασία, ενώ και όσοι μένουν σε ιδιόκτητο σπίτι ή έχουν δική τους επαγγελματική στέγη θα αποφύγουν τον τεκμαρτό φόρο.
Με τη ρύθμιση για τα τεκμήρια που αναμένεται να κατατεθεί μέσα στις επόμενες ημέρες στη Βουλή απαλλάσσονται όσοι έχουν κατοικία, αυτοκίνητο ή άλλα περιουσιακά στοιχεία φορολογούμενοι εκτός όσων έχουν επιχειρηματική δραστηριότητα ή είναι αγρότες οι οποίοι έχουν πραγματικό εισόδημα ως 6.000 ευρώ και το συνολικό τους εισόδημα από τα τεκμήρια δεν ξεπερνάει τα 9.550 ευρώ.
Με την κλίμακα των μισθωτών έχοντας αφορολόγητο 9.550 ευρώ θα φορολογηθούν οι παραπάνω φορολογούμενοι, ουσιαστικά δηλαδή θα έχουν μηδενικό φόρο για τα εισοδήματά τους, καθώς γλιτώνουν το 26% του φόρου από το πρώτο ευρώ, αλλά και την προκαταβολή του φόρου για το επόμενο έτος.
Παράλληλα εξετάζεται και απαλλαγή από το τεκμαρτό εισόδημα για ιδιοχρησιμοποίηση ή δωρεάν παραχώρηση αγροτικών εκτάσεων σε όσους ασκούν ατομική αγροτική δραστηριότητα.
Σημαντική έκπτωση στο φόρο θα έχουν και όσοι μένουν σε δικό τους σπίτι ή έχουν δική τους επαγγελματική στέγη καθώς οι αντικειμενικές αξίες μειώθηκαν και αυτόματα πέφτουν κατά 28,57% και τα τεκμήρια για όσους έχουν ακίνητα κάτω από τα 2.800 ευρώ/τετραγωνικό.

http://www.newsit.gr/oikonomia/Eforia-Tekmiria-Poioi-apallassontai-kai-poioi-tha-exoyn-ekptoseis-ston-foro/575710

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το sosandra News.
- Το sosandraNews διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Το sosandraNews δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το sosandraNews.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του sosandraNews.

 
Top