.

.
Τα Νέα του Ν.Πέλλης και της Αλμωπίας


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση στελεχών της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και άλλων υπηρεσιών που συστεγάζονται στο Διοικητήριο, σε θέματα πυροπροστασίας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης συμμετείχε στην εκπαίδευση παρουσιάζοντας τη φιλοσοφία της διοίκησης για την πολιτική προστασία και τονίζοντας ότι η εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού αποτελεί βασική προϋπόθεση για την αποτελεσματική και αποδοτική αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών που μπορεί να συμβούν στο χώρο εργασίας. Εξάλλου, η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας δαπανά κάθε χρόνο σημαντικά ποσά για την εγκατάσταση, συντήρηση και αναβάθμιση υποδομών ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας και προστασίας των χώρων, όπως συστήματα πυρανίχνευσης, συναγερμών, αυτόματης κατάσβεσης, πυροσβεστήρων, κ.λπ.

Η εκπαίδευση οργανώθηκε από το οικείο τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Πέλλας σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Έδεσσας. Η βασική εκπαίδευση έγινε από τον Πυραγό Ιωάννη Σολομωνίδη, ενώ ειδικές λεπτομέρειες παρουσιάστηκαν από τον Τεχνικό συντήρησης των συστημάτων πυροπροστασίας του Διοικητηρίου κ. Μιχάλη Σουβατζόγλου και τους επικεφαλής των ομάδων πυροπροστασίας κκ. Χρήστο Οικονόμου, Χρήστο Μπιμπίτσο (Προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας), Ειρήνη Ξυλαπετσίδου και Μάρκο Μάρκου.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε σε δύο διαφορετικούς κύκλους με το ίδιο περιεχόμενο, ώστε να δοθεί η δυνατότητα να το παρακολουθήσουν όσο γίνεται περισσότεροι υπάλληλοι. Περιλάμβανε εκπαίδευση στις βασικές αρχές και στους κανόνες ασφαλείας για την προστασία προσώπων και υποδομών από αστικές πυρκαγιές και, ειδικότερα, για τα προληπτικά μέτρα πυροπροστασίας και την αντιμετώπιση πυρκαγιάς στο Διοικητήριο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης ευχαρίστησε θερμά τους συμμετέχοντες, ειδικότερα την Πυροσβεστική Υπηρεσία Έδεσσας για τη συμβολή της στην υλοποίηση του προγράμματος και υπογράμμισε ότι οι εκπαιδεύσεις σε θέματα πολιτικής προστασίας θα συνεχιστούν. Προσεχείς εκπαιδεύσεις περιλαμβάνουν θεματικές σχετικά με την παροχή πρώτων βοηθειών, την καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση και την αντιμετώπιση σεισμών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το sosandra News.
- Το sosandraNews διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Το sosandraNews δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το sosandraNews.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του sosandraNews.

 
Top