.

.
Τα Νέα του Ν.Πέλλης και της Αλμωπίας

Πόσοι ενεργοποιούνται, πώς λειτουργεί το σύστημα, τι τζίρο αποδίδει και πόσο... σκληρή δουλειά απαιτείται - Μία part time job με full time μισθό

Νέα Υόρκη... Ένα άπιαστο όνειρο για πολύ κόσμο. Δεν είναι λίγοι οι Έλληνες, εν μέσω κρίσης, που θα «θυσίαζαν» τα... πάτρια εδάφη, προκειμένου να έχουν μία - έστω - ευκαιρία να μεταναστεύσουν στην αμερικανική μεγαλούπολη. Τα όνειρα, λένε,  είναι για να πραγματοποιούνται. Τί χρειάζεται κάποιος; Τόλμη, λίγη τρέλα, καλό σχεδιασμό και... δουλειά. Μία δουλειά, που θα προσφέρει τα προς το ζην. Μην ξεχνάμε, ότι η ζωή στη Νέα Υόρκη, όπως και σε κάθε μεγαλούπολη, είναι εξαιρετικά ακριβή. Το ερώτημα είναι, τί επάγγελμα να κάνει κάποιος σε έναν ξένο τόπο, μία ξένη χώρα, μία ξένη κουλτούρα και σε μία πόλη διπλάσια σε πληθυσμό από την Ελλάδα; Κάποιοι - αρκετοί χιλιάδες είναι η αλήθεια - βρήκαν τη λύση τους! Συνοδοί σκύλων!

Αν νομίζει κάποιος ότι κάνουμε πλακίτσα, σίγουρα θα αλλάξει γνώμη διαβάζοντας το υπόλοιπο άρθρο. Στη Νέα Υόρκη του 2017, ενεργοποιούνται περισσότεροι από 23.000 συνοδοί, ενώ ο ετήσιος τζίρος της συγκεκριμένης μπίζνας, αγγίζει το 1 δισεκ. δολάρια! Οι συνοδοί σκύλων έχουν να διαλέξουν δύο «διαδρομές» για την «καριέρα» τους. Η μία είναι να ακολουθήσουν μοναχική διαδρομή, εξασφαλίζοντας έναν αριθμό στάνταρ πελατών, τους οποίους πρέπει να διατηρούν ικανοποιημένους, προκειμένου να μην τους χάσουν. Ο δεύτερος δρόμος είναι να ενταχθούν σε μία από τις εταιρείες που έχουν συσταθεί και να αναλαμβάνουν αποστολές μετά από ανάθεση.

Μέχρι εδώ όλα καλά. Ερώτημα. Συνοδεύοντας σκύλους κερδίζουν τα απαραίτητα για να διαβιώσουν στην πανάκριβη Νέα Υόρκη; Ναι και όχι μόνο αυτό... είναι η απάντηση. Διότι, ένας από τους συνοδούς σκύλων, ο 45χρονος Ράιαν Στιούαρτ, αποκαλύπτει τα... μυστικά του επαγγέλματος, λέγοντας πως παίρνει 15 δολάρια τη βόλτα, για κάθε σκύλο. Συνολικά την εβδομάδα, αναλαμβάνει 40-50 σκύλους, δουλεύοντας πενθήμερο και μόλις τέσσερις ώρες την ημέρα μάξιμουμ! Για να κάνουμε τον υπολογισμό... βγαίνει 750 δολάρια τη βδομάδα, ή 3.000 δολάρια το μήνα, για part time job, από τις 11:30 το πρωί, μέχρι τις 3:30 το μεσημέρι!

Θέλετε λίγα ακόμη στοιχεία. Συνάδελφος του Ράιαν Στιούαρτ, ο οποίος δουλεύει full time (35-40 ώρες), πενθήμερο βέβαια, φτάνει να βγάζει 2.000 δολάρια τη βδομάδα, ήτοι πάνω από 8.000 δολάρια το μήνα, για να... κάνει βόλτα με τα συμπαθέστατα σκυλάκια, στα υπέροχα πάρκα της Νέας Υόρκης! Ο Στιούαρτ, γνωρίζει επίσης έναν συνοδό που έχει συστήσει εταιρεία και έχει προσλάβει υπαλλήλους, ο οποίος «καθαρίζει» 150.000 δολάρια το χρόνο, με πληρωμένους τους συνοδούς του, δηλαδή 110.000 δολάρια «καθαρά», με πληρωμένους και τους φόρους!

Ποια είναι τα ιδιαίτερα στοιχεία που χρειάζεται κάποιος για να πετύχει στο συγκεκριμένο επάγγελμα; Ο «ειδικός» αποκαλύπτει ότι πρέπει να αγαπάει τα σκυλιά και να έχει... απαλό χέρι! Νέα Υόρκη... η πόλη των μεγάλων ευκαιριών!

http://www.protothema.gr/world/article/550936/sunodos-skulon-to-epaggelma-pou-ta-spaei-sti-nea-uorki/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το sosandra News.
- Το sosandraNews διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Το sosandraNews δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το sosandraNews.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του sosandraNews.

 
Top