.

.
Τα Νέα του Ν.Πέλλης και της Αλμωπίας

Παιδιά με αναιμία μεταφέρθηκαν στο Μαμάτσειο νοσοκομείο - Με εθελοντική προσφορά πολιτών και τις δομές του δήμου αντιμετωπίζεται η κατάσταση

Συνεχίζεται η προσφυγική ροή στην Κοζάνη, καθώς και στα Γρεβενά, τη Βέροια, τα Τρίκαλα τη Λάρισα, αλλά και σε όλη τη γεωγραφική γραμμή των πόλεων από την Αθήνα έως την Ειδομένη.

Στην Κοζάνη τα πρώτα λεωφορεία με πρόσφυγες και μετανάστες κατέφθασαν την περασμένη Δευτέρα και έκτοτε οι άνθρωποι φιλοξενούνται στο κλειστό της πόλης και οι ανάγκες τους εξυπηρετούνται από τους φορείς της πόλης, τους εθελοντές αλλά και την προσφορά των απλών πολιτών.

Σήμερα Πέμπτη, αναμένεται να αναχωρήσουν τα πέντε λεωφορεία που έφτασαν το μεσημέρι της Τετάρτης, αφού προηγουμένως, είχαν αναχωρήσει 7 λεωφορεία για τα Διαβατά Θεσσαλονίκης.Εντός του κλειστού γυμναστηρίου της Λευκόβρυσης, όπου φιλοξενούνται οι πρόσφυγες και οι μετανάστες έχει δημιουργηθεί αυτοσχέδιο ιατρείο και εκεί διενεργούνται συνεχώς προληπτικές εξετάσεις, σε όσους το επιθυμούν, αλλά και σε ευπαθείς ομάδες, οι οποίες δέχονται την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη της εθελοντικής ιατρικής ομάδας από τους διασώστες Κοζάνης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ιατρικού εθελοντικού προσωπικού, τα περιστατικά που έχουν μέχρι τώρα αντιμετωπιστεί, αφορούν κυρίως παιδιά με πυρετό, λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού ενώ στους ενήλικες παρατηρείται κυρίως γαστρεντερίτιδα, διάφορες κακώσεις του μυοσκελετικού αλλά και λοιμώξεις του αναπνευστικού. Τέλος, να αναφέρουμε πως υπήρχαν διακομιδές παιδιών στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης με αναιμία, για μεταγγίσεις.

Μεγάλο ερωτηματικό παραμένει το πότε θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση από την πλευρά της ΠΓΔΜ και οι χιλιάδες πρόσφυγες που εισέρχονται στην Ελλάδα, θα μπορέσουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Ευρώπη.

Πηγή: Kozanilife.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το sosandra News.
- Το sosandraNews διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Το sosandraNews δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το sosandraNews.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του sosandraNews.

 
Top