.

.
Τα Νέα του Ν.Πέλλης και της Αλμωπίας

Έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει στον χώρο της τεχνολογίας η πρόθεση της κυβέρνησης να βάλει φόρο στην αγορά κάθε νέου υπολογιστή ή tablet ως αντιστάθμισμα για τα πνευματικά δικαιώματα που χάνονται από την ηλεκτρονική «πειρατεία».
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση προσανατολίζεται να επιβαρύνει με ειδικό τέλος 2% επί της αξίας κάθε υπολογιστή και με 4% κάθε tablet για τα πνευματικά δικαιώματα.
Όπως είναι λογικό το συγκεκριμένο θέμα έχει δημιουργήσει έντονη ανησυχία στον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας. Σημειώνεται πως στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας του Συνδέσμου, στην οποία έδωσε το παρόν και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, ο Πρόεδρος του ΣΕΠΕ έκανε λόγο για μέτρο εντελώς παράλογο και όπως σημείωσε: "είναι σα να ποινικοποιύμε τα μηχανάκια επειδή τα χρησιμοποιούν συχνότερα οι ληστές μετά τις ληστείες".
Αξίζει να σημειωθεί πως το μέτρο φαίνεται να μοιάζει σε λογική με την διακήρυξη του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για "δωρεάν wi-fi" για όλους.
http://www.skai.gr/news/finance/article/304703/meta-to-dorean-wi-fi-skepseis-gia-forologisi-2-4-kai-stous-upologistes/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το sosandra News.
- Το sosandraNews διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Το sosandraNews δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το sosandraNews.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του sosandraNews.

 
Top