.

.
Τα Νέα του Ν.Πέλλης και της Αλμωπίας


Η ανάγκη σας είναι να παραμείνετε στα οικογενειακά πλαίσια. Εκεί αισθάνεστε άνετα, χαλαρά, ασφαλής. Αυτή είναι η περιοχή σας, ο ασφαλής καί άνετος τόπος σας.
Μέσα στην οικογένεια βρίσκετε το νόημα και τη σπουδαιότητα της ζωής σας. Η ύπαρξή σας καθορίζεται απ’αυτήν ακριβώς τη θυγατρική σχέση. Στήν πραγματικότητα, η σχέση αυτή σας προειδοποιεί ότι στον εξωτερικό κόσμο ίσως να μην ξέρετε καθόλου ποια είστε. Η οικογένειά σας δεν σας ελευθερώνει: Ποτέ δεν είχατε την άδεια ή την υποστήριξη να την εγκαταλείψετε. Στην πραγματικότητα, τό μήνυμα πού σάς μετέδωσε η οικογένεια από τά παιδικά σας χρόνια, είναι πως οποιαδήποτε σχέση έξω απ’τήν οικογένεια δεν θα σας ικανοποιήσει, κι ακόμη χειρότερα, πως δεν είναι δυνατόν να υπάρξει καθόλου τέτοια σχέση, αν και όταν εγκαταλείψετε τη φωλιά πού σας προστατεύει.
Ετσι έλκεστε από άντρες που υποσυνείδητα διαλέγετε, ώστε να μην διαταράσσουν την ασφάλεια οας, να συντηρούν την παρούσα κατάστασή σας και να μην απειλούν να προκαλέσουν την απομάκρυνσή σας από την οικογένεια. Αυτοί είναι οι άντρες στους οποίους ανταποκρίνεστε, άντρες με τους οποίους δεν είναι δυνατόν να οραματιστείτε το μέλλον σας.
Συνδέεστε είτε με άντρες που δεν παίρνουν τη ζωή στα σοβαρά και δεν είναι επομένως οι σύντροφοι που ζητάτε, είτε με τύπους του καθήκοντος πού σάς δίνουν την εικόνα μιας ατέλειωτης μελλοντικής πλήξης. Κανείς τους δεν σας προσφέρει ένα αρκετά ισχυρό κίνητρο ώστε να εγκαταλείψετε το σπίτι σας. Είναι χαρακτηριστικό πώς οι άντρες πού γνωρίζετε δεν απαιτούν από σας να πάρετε σημαντικές αποφάσεις. Εξακολουθείτε να τους βλέπετε αλλα τίποτα δε συμβαίνει ούτε αλλάζει. Παραμένετε διπλωμένη στό πακέτο τής οικογενειακής ζωής....
Για να αποφύγετε τις επιπτώσεις της ανάγκης σας στις σχέσεις σας και να αποδεσμευτείτε από τά οικογενειακά δεσμά, είναι απαραίτητο νά κρατήσετε· τις ιδέες αυτές γιά τήν ανάγκη σας ζωντανές, δραστήριες καί συνειδητές. Η απόρριψη αυτού τού σχήματος πάει χέρι χέρι μέ τήν αναγνώριση πώς είναι ένα σχήμα πού σάς καταδικάζει στήν αποτυχία.
Κάϊλ, ένας μπάρμαν Η Λίντα στο παρελθόν είχε σχέση με έναν άνδρα ο οποίος διατηρούσε παράλληλη σχέση και εκείνη το ήξερε. Η σχέση αυτή κράτησε για δυο χρόνια. Επίσης είχε σχέση με τον Στιούαρτ γνωστό της από τα χρόνια του πανεπιστημίου, μια σχέση χωρίς ένταση και πάθος, χωρίς καμιά εξέλιξη στο πέρασμα των χρόνων σχεδόν αδιάφορη θε έλεγε κανείς. 
Η Λίντα πήγαινε πάντα στό ίδιο γκρίλ-μπάρ για το γεύμα. Ο Κάϊλ δούλευε εκεί και η Λίντα μιλούσε μαζί του ελπίζοντας πως θα την καλέσει να βγούν. Ηταν εξαιρετικά όμορφος, καί η Λίντα είχε ακούσει διάφορες φήμες που έλεγαν ότι ήταν ζιγκολό. Μιά φορά την πείραξε λέγοντάς της πώς δέν είχε αρκετά λεφτά για να τον κρατήσει. Παρόλη τη σημασία της λέξης «κρατήσει», η Λίντα άρχισε νά βγαίνει μαζί του. ' Ελεγε στόν εαυτό της πώς καταλάβαινε τις προθέσεις του Κάϊλ και πως έβγαινε μαζί του «για πλάκα». Η σχέση τέλειωσε όταν ο Κάϊλ άφησε τη δουλειά του για να ταξιδέψει στήν Ευρώπη με μια γυναίκα πολύ μεγαλύτερή του.
Η ανάγκη της Αίντα να παραμείνει στα πλαίσια της οικογένειάς της την οδηγεί να σχετιστεί με ένα αγόρι σαν τον Κάρυ που ανέχεται την περιφερειακή του σχέση για δυο χρόνια που «είναι μαζί». 
Ο Στιούαρτ είναι ένας φίλος που δεν είναι παρά εραστής. Η σχέση είναι μακρόχρονη αλλά περιστασιακή, σχεδόν τυχαία, ασήμαντη. Είναι καλός αλλά δεν την συγκινεί ιδιαίτερα. 
Ο Κάιλ είναι καταπληκτικός αλλά άστατος. Η Αϊντα έλκεται γιατί ξέρει πως η σχέση τους δεν έχει μέλλον. ’ Οταν μιά σχέση της δέν έχει μέλλον οι οικογενειακοί δεσμοί είναι ασφαλείς.
Χρησιμοποιώντας το μοντέλο της Αίντα, θα μπορέσετε να κάνετε τις δικές σας απόπειρες για την ανάλυση των σχέσεών σας.

http://www.pronews.gr/portal/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το sosandra News.
- Το sosandraNews διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Το sosandraNews δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το sosandraNews.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του sosandraNews.

 
Top