.

.
Τα Νέα του Ν.Πέλλης και της Αλμωπίας

Το διάσημο πανεπιστήμιο του Harvard μελέτησε την διαπραγματευτική τακτική του Αλέξη Τσίπρα και του Γιάννη Βαρουφάκη την οποία  έκρινε ως τη χειρότερη  τακτική για το 2015. Ο  επικεφαλής του προγράμματος διαπραγματεύσεων του πανεπιστημίου, ανέλυσε το σκεπτικό του που οδήγησε αυτόν και την ομάδα του σε αυτήν την διαπίστωση.

Οπως αναφέρει, στην πρώτη περίοδο, ως τέλος Φεβρουαρίου, πίστεψε ότι ο κ. Τσίπρας και ο Γιάνης Βαρουφάκης έκαναν μία καλή διαπραγμάτευση. Στη δεύτερη φάση όμως, που κατέληξε με την τελική συμφωνία, ο κ. Μονούκιν αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός και ο πρώην υπουργός Οικονομικών «έκαναν πολύ κακή δουλειά».
«Ο κ. Βαρουφάκης δεν κατάλαβε τη σημασία των επαγγελματικών σχέσεων με τους εταίρους του. Αντί για αυτό ασχολήθηκε με τη ''ρητορική άνθηση''», αναφέρει ο έμπειρος καθηγητής, που είχε συμβουλευτικό ρόλο σε μία σειρά διαπραγματεύσεων, στο Βέλγιο, στο Μεσανατολικό και σε πολυεθνικές εταιρείες. Μάλιστα, ο Ρόμπερτ Μονούκιν παραδέχεται ότι του προκάλεσε εντύπωση το γεγονός ότι ο κ. Βαρουφάκης συνέχιζε να κάνει ρητορικά σχόλια στο blog του, ενώ διαπραγματευόταν. «Διαφήμιζε τον εαυτό του ως έξυπνο και ειδικό στη θεωρία των παιγνίων και έφτιαχνε μία κατάσταση στην οποία η Τρόικα θα υπαναχωρούσε, κάτι το οποίο δεν έγινε τελικά». Μάλιστα, για τον κ. Μονούκιν, Βαρουφάκης και Τσίπρας είχαν καταφέρει να γίνουν μισητοί.
Αυτό που τον παραξένεψε περισσότερο όμως ήταν η απόφαση για το δημοψήφισμα, κάτι το οποίο χαρακτηρίζει μάλιστα ως τραγική ιδέα. «Οι πολίτες δεν θα πρέπει να παίρνουν τέτοιες πολιτικές αποφάσεις, ειδικά όταν το ερώτημα είναι τόσο τεχνικό», εξηγεί, προσθέτοντας ότι του φάνηκε περίεργο ότι η ελληνική κυβέρνηση πίστεψε πως ένα «Οχι» θα έκανε τους Ευρωπαίους να δείξουν μεγαλύτερη ελαστικότητα.

http://www.briefingnews.gr/kosmos/harvard-na-giati-i-diapragmateytiki-taktiki-toy-tsipra-itan-i-heiroteri

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το sosandra News.
- Το sosandraNews διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Το sosandraNews δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το sosandraNews.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του sosandraNews.

 
Top