.

.
Τα Νέα του Ν.Πέλλης και της Αλμωπίας

Φτάνοντας στην κεντρική πλατεία Λάκκα στρίβεις δεξιά στο στενάκι του Celena κι ακολουθείς τη
διαδρομή για τον ομώνυμο ξενώνα. Αρκεί ένα λεπτό περπάτημα και το φως της ημέρας για να στρέψεις το βλέμμα σου προς τα πάνω και να θαυμάσεις το γοητευτικό αρχοντικό που αντικρίζεις.
Γράφει η Νάντια Μασσαχού
Ο πέτρινος θησαυρός του 19ου αιώνα έχει να διηγηθεί μια ενδιαφέρουσα ιστορία αιώνων σε όσους περάσουν την πόρτα του και φιλοξενηθούν σε ένα ζεστό bar, για την ακρίβεια το μυστικό μπαρ του χωριού που ελάχιστοι επισκέπτες ανακαλύπτουν. Το όνομα αυτού Doctor John.

Θα μπορούσε σε μια μητρόπολη του εξωτερικού να είναι “speakeasy” ως προς τη φιλοσοφία του μη εύκολου εντοπισμού του, είτε top secret ενός αλπικού χωριού. Με το που βρεθείς στο χώρο του, αναρωτιέσαι αν έχεις πάει επίσκεψη σε φιλικό σπίτι ή αν έχεις από σύμπτωση βρεθεί σε κάποια επιχείρηση. Τόσο σίγουρη είναι η έκπληξη που θα σου προκαλέσει. Χαμηλός φωτισμός, vintage διακόσμηση με κάθε αντικείμενο να έχει να αφηγηθεί μια ιστορία, μουσικές εποχής, αναμμένο τζάκι και λίγες αλλά σωστές υπηρεσίες κάνουν όποιον το ανακαλύψει να νιώθει πραγματικά γοητευμένος.Στο σέρβις συνήθως βρίσκεται η φιλόξενη Κατερίνα Μαντά, που είναι και η ιδιοκτήτρια. Μου εξηγεί πως «το κτήριο αυτό έχει μια ιστορία που μας πάει στον 19ο αιώνα όταν ο παππούς μου και γιατρός του χωριού, Ιωάννης Μαντάς, μετά την αποφοίτησή του από την Ιατρική Σχολή Αθηνών επέστρεψε στην Αράχωβα και το έκανε ιατρείο.  Κάπως έτσι άλλωστε, προς τιμήν του γεννήθηκε και η ονομασία του μπαρ...»
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο www.greekguide.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το sosandra News.
- Το sosandraNews διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Το sosandraNews δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το sosandraNews.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του sosandraNews.

 
Top