.

.
Τα Νέα του Ν.Πέλλης και της Αλμωπίας

Οι «Βιβλιόφιλοι Έδεσσας και οι εκδόσεις
«Μολύβι» παρουσιάζουν το υπερβατικό μυθιστόρημα «Λύκε-Λύκε είσαι εδώ;» του συγγραφέα Χρήστου Μπιμπίτσου

Ο Σύλλογος «Βιβλιόφιλοι Έδεσσας» και οι εκδόσεις «Μολύβι», σας προσκαλούν στην παρουσίαση του υπερβατικού μυθιστορήματος του Χρήστου Κ. Μπιμπίτσου «Λύκε-Λύκε είσαι εδώ;».

Η εκδήλωση πραγματοποιείται την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 6.00μ.μ., στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Έδεσσας.

Κατά την παρουσίαση, με αφορμή ιδέες και εικόνες του βιβλίου, ο Ευάγγελος Τρυψιάνης (Φιλόλογος-Συγγραφέας) και ο συγγραφέας θα αναπτύξουν το θέμα: «Προδοσία, Οργή και Εκδίκηση: Αναζητώντας την Κάθαρση».

Για την τεχνική συγγραφής του μυθιστορήματος θα μιλήσει η Ιωάννα Αμπατζή, Συγγραφέας και Εκπαιδεύτρια Δημιουργικής Γραφής ενώ την εκδήλωση θα συντονίσει ο Δημήτριος Ευαγγελίδης, συγγραφέας. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.


Λίγα Λόγια για το βιβλίο
Πρόκειται για ένα «ιδιόρρυθμο» μυθιστόρημα, με ήρωες μία παρέα εφήβων που ανήκουν στη γενιά του ’80. Ο συγγραφέας περιγράφει, χρησιμοποιώντας άλλοτε παρελθοντικούς χρόνους και άλλοτε ενεστώτα, μία σειρά από αλλοπρόσαλλα γεγονότα, φάρσες, αλλά και αυθεντικούς διαλόγους που αντλούνται από την καθημερινότητα των ηρώων.

Ο Συγγραφέας συμμετέχει στο έργο, αναλαμβάνοντας έναν ενεργό ρόλο στην πλοκή και εξέλιξη, εθισμένος στο συναίσθημα της εκδίκησης και σχοινοβατώντας σε μία ευαίσθητη ισορροπία όπου η εξουσία αλλάζει συνεχώς χέρια.

Το μυθιστόρημα χαρακτηρίζεται από έναν παράξενο συνδυασμό τρυφερότητας και εκδικητικής μανίας που μας επιτρέπει να εξερευνήσουμε τις ρίζες του σημερινού «κακού», αλλά και της «ελπίδας» που υπόσχεται η λεγόμενη «γενιά της πολυθρόνας». Ή, τουλάχιστον, όπως οι «γενναίοι» εκπρόσωποί της συνδέθηκαν και αναμείχθηκαν αργότερα με τους επιβιώσαντες «baby boomers» και τους νεότερους «golden boys».


Ο συγγραφέας
του υπερβατικού μυθιστορήματος Χρήστος Μπιμπίτσος
Ο Χρήστος Κ. Μπιμπίτσος γεννήθηκε στην Έδεσσα όπου ζει με την οικογένειά του και εργάζεται ως δημόσιος υπάλληλος.

Είναι επικοινωνιολόγος και συγγραφέας, με δια βίου σπουδές στις περιβαλλοντικές επιστήμες, διοίκηση επιχειρήσεων, επικοινωνία και, τελευταία, ψυχολογία. Το διδακτορικό του είναι στην εκπαίδευση ενηλίκων.

Με τη λογοτεχνία και τη συγγραφή ασχολείται από τα εφηβικά του χρόνια, έχοντας γράψει αρκετά διηγήματα, δοκίμια, ποιήματα, και θεατρικά έργα. Με τη συγγραφέα Ιωάννα Αμπατζή έχουν γράψει μαζί δύο βιβλία πολιτικής επικοινωνίας με τίτλο «Ο Μακιαβέλι Δήμαρχος» και «Η Αναρχία του Δημοσίου Υπαλλήλου». Κυκλοφόρησαν τη δεκαετία του 2000, από τις εκδόσεις Προπομπός, με το ψευδώνυμο Ιούλιος Αύγουστος.

Στις λογοτεχνικές και φιλοσοφικές αναζητήσεις του συγγραφέα εντάσσονται θέματα όπως η σχετικότητα του χρόνου, το νόημα της ζωής, ο σκοπός του ανθρώπου, η σεξουαλικότητα ως ψυχοκοινωνικό φαινόμενο, η ποικιλότητα των ανθρώπινων χαρακτηριστικών, συναισθημάτων και συμπεριφορών -κυρίως υπό το πρίσμα της συνδυαστικής επίδρασης της φύσης (δηλαδή των γονιδίων) και του περιβάλλοντος (που παραπέμπει στην εκπαίδευση και κουλτούρα).

Συχνά συμμετέχει, μετά από πρόσκληση, σε ομιλίες και παρουσιάσεις για θέμα σύγχρονου κοινωνικού προβληματισμού.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το sosandra News.
- Το sosandraNews διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Το sosandraNews δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το sosandraNews.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του sosandraNews.

 
Top