.

.
Τα Νέα του Ν.Πέλλης και της Αλμωπίας

 Ανίκανη η κυβέρνηση, παραδίνεται άνευ όρων
Σκληραίνει το παζάρι για τις συντάξεις καθώς, όσο πλησιάζει η ύστατη ώρα, όλοι βάζουν όλα τα θέματα στο τραπέζι. Τις πιέσεις επιβεβαίωσε χθες εμμέσως σε συνέντευξή του και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, αποδίδοντάς τες στις διαφορετικές «εκτιμήσεις» και υπολογισμούς των θεσμών, για τρέχοντα ή μελλοντικά νέα μέτρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το κουαρτέτο και ειδικά η εκπρόσωπος του ΔΝΤ Ντέλια Βελκουλέσκου, επιστρέφουν στην Αθήνα - την ερχόμενη Παρασκευή πιθανότατα- με πολύ σκληρή ατζέντα για το ασφαλιστικό. Και αυτό επειδή σύμφωνα με τους υπολογισμούς των τεχνοκρατών του ΔΝΤ, για να αντιμετωπιστεί η μαύρη τρύπα του Ασφαλιστικού και των Ταμείων απαιτούνται νέα, μόνιμα μέτρα, 1% του ΑΕΠ, δηλαδή 1,8 δισ. ευρώ!
 
Οι απαιτήσεις αυτές φέρνουν σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση η οποία αντιδρά έντονα και υποστηρίζει ως έχει ήδη καλύψει το 60% της απόστασης, λαμβάνοντας μέτρα 0,6% του ΑΕΠ, όπως η αύξηση των ορίων ηλικίας για πρόωρη συνταξιοδότηση, η επιβολή εισφοράς υπέρ ΕΟΠΥΥ και η καταβολή της Εθνικής Σύνταξης των 360 ευρώ μετά τον 67ο έτος ηλικίας. Ως εκ τούτου, κατά την κυβέρνηση απομένουν μέτρα ύψους 0,4% του ΑΕΠ ή 700 ως 800 εκατ. ευρώ. 
Ωστόσο οι υπολογισμοί του ΔΝΤ είναι διαφορετικοί. Υποστηρίζει ότι τα μέτρα που ήδη έλαβε η κυβέρνηση καλύπτουν μόνο τα ισοδύναμα για τη μη εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές (0,5 ως 0,6% του ΑΕΠ). Συνεπώς το Ταμείο επιμένει πως πρέπει να ληφθούν επιπλέον «αδιευκρίνιστα μέτρα» 1% του ΑΕΠ, ήτοι 1,8 δισ. ευρώ.
 
Ανοίγει έτσι μία «ψαλίδα» 1 -1,1 δισ. ευρώ  που φαίνεται δύσκολο να μπορέσει να καλυφθεί στο πλαίσιο μιας ολιγοήμερης αξιολόγησης στην Αθήνα και δεν αποκλείεται το θέμα να «σέρνεται» έως και το καλοκαίρι - βάζοντας όμως σε νέες περιπέτειες τη χώρα.

http://www.briefingnews.gr/oikonomia/nea-metra-zitane-oi-tokoglyfoi-daneistes-anikani-i-kyvernisi-paradinetai-aney-oron

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το sosandra News.
- Το sosandraNews διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Το sosandraNews δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το sosandraNews.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του sosandraNews.

 
Top