.

.
Τα Νέα του Ν.Πέλλης και της Αλμωπίας

Στα μπλόκα που έχουν στήσει απ’ τη μια άκρη της Ελλάδας στην άλλη παραμένουν οι αγρότες, που δείχνουν αποφασισμένοι όχι μόνο να σκληρύνουν τη στάση τους αλλά να γυρίσουν και την πλάτη τους στην πρόσκληση διαλόγου που τους απηύθυνε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Κρίσιμες συνεδριάσεις σήμερα σε Τέμπη και Νίκαια.

Το περασμένο Σάββατο (23.01.2016) οι αγρότες από 30 μπλόκα συνεδρίασαν στα Τέμπη και αποφάσισαν εκτός από τους αποκλεισμούς (δυο φορές την ημέρα 12:00-14:00 και 19:00-21:00) να συνεδριάσουν ξανά σήμερα Τρίτη (26.01.2016) για να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους αλλά και το πως θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα του πρωθυπουργού για διάλογο.
Η συνάντησή τους είναι προγραμματισμένη για τις 12:00 στη Θεσσαλονίκη αλλά δεν θα είναι η μοναδική. Θα γίνει άλλη μια, στις 13:00, στη Νίκαια. Εκεί, οι αγρότες της περιοχής που δεν συμμετέχουν στις συνεδριάσεις των Τεμπών, θα πάρουν τις δικές τους αποφάσεις.

Φαίνεται πάντως πως μεταξύ των αγροτών, πέρα από το "χάσμα", κυριαρχεί η άποψη πως ο πρωθυπουργός θα πρέπει να μείνει κι άλλο στο... περίμενε! Όπως χαρακτηριστικά είπε αγρότης που μίλησε το πρωί στην Κοινωνία Ώρα Mega, η συνάντηση θα γίνει από την άλλη εβδομάδα, κι αν!
Οι οριστικές αποφάσεις πάντως αναμένεται να ληφθούν σήμερα και ενώ σχεδόν 15.000 τρακτέρ παραμένουν παρατεταγμένα στην άκρη των δρόμων κατά μήκους των Εθνικών Οδών.
Όλα αυτά ενώ στο τελωνείο του Προμαχώνα, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, είναι συγκεντρωμένα περισσότερα από 1.600 τρακτέρ, με το μπλόκο να ενδυναμώνεται διαρκώς και να ενισχύεται με διάφορες παραγωγικές και επαγγελματικές ομάδες. Εκεί, οι αγρότες έχουν στείλει μήνυμα στην κυβέρνηση πως περιμένουν τον πρωθυπουργό στο μπλόκο τους για να κάνουν διάλογο!
Υπό κατάληψη εξακολουθεί να βρίσκεται από τις 20/1 η Εγνατία οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων, με το μπλόκο να αριθμεί περισσότερα από 800 τρακτέρ, ενώ κλείνουν συμβολικά και οι παρακαμπτήριοι δρόμοι, όχι για περισσότερο από μισή ώρα κάθε φορά. Σήμερα, από τις 12:00 έως τις 14:00 θα κλείσει και η εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Καβάλας.

http://www.newsit.gr/ellada/Anypoxoritoi-oi-agrotes-Tin-alli-vdomada-ki-an-to-rantevoy-me-Tsipra/532259

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το sosandra News.
- Το sosandraNews διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Το sosandraNews δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το sosandraNews.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του sosandraNews.

 
Top