.

.
Τα Νέα του Ν.Πέλλης και της Αλμωπίας

Τη συμμετοχή των Εμπορικών Συλλόγων-μελών της Ομοσπονδίας Εμπορίου-Παραγωγικότητας και Επιχειρηματικότητας της Κεντρικής-Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στις απεργιακές κινητοποιήσεις της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου 2016, αποφάσισε ομόφωνα, σε διευρυμένη συνεδρίασή της στις 27/1, το διοικητικό συμβούλιο της ΟΕΠΕΚΑΜΘ.

Η συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις αφορά καθολικό κλείσιμο των καταστημάτων, με αίτημα να μην εφαρμοστεί το προτεινόμενο ασφαλιστικό σχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση.

Εκφράζοντας ξεκάθαρα την αντίδραση και διαφωνία της στα προωθούμενα μέτρα η ΟΕΠΕΚΑΜΘ αναφέρει σε χθεσινή της ανακοίνωση “το υπό ψήφιση νομοσχέδιο εξοντώνει τη ραχοκοκαλιά της κοινωνίας, πλήττοντας ευθέως την επιχειρηματικότητα, την απασχόληση, την προσπάθεια για ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και επιδεινώνοντας ακόμα περισσότερο τον φαύλο κύκλο που ανοίγει”.

Παράλληλα, στην ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων “για να υπάρχουν συντάξεις και παροχές πρέπει να έχουν δουλειά όλοι.

Πρέπει η οικονομία να παράγει και να δημιουργεί βιώσιμες θέσεις εργασίας”.

Στο μεταξύ, σε αντίστοιχη κίνηση γνωστοποίησε με χθεσινή ανακοίνωσή του ότι προχωρά και ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ), προτρέποντας τα μέλη του στις 4/2 να “κατεβάσουν ρολά” στα εμπορικά τους καταστήματα.

Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση τονίζεται “διεκδικούμε ένα ασφαλιστικό σύστημα βιώσιμο, δίκαιο και ανταποδοτικό, που δεν θα εξοντώνει την ελληνική οικονομία και της ελληνική κοινωνία και που θα στηρίζεται σε μια οικονομία που θα ανθεί και θα αναπτύσσεται”.

Σημειώνεται δε “εμείς οι καταστηματάρχες λέμε όχι άλλα λουκέτα και ανεργία” και σημειώνεται “οι άνθρωποι είναι πάνω και πέρα από τους αριθμούς”.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το sosandra News.
- Το sosandraNews διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Το sosandraNews δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το sosandraNews.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του sosandraNews.

 
Top