.

.
Τα Νέα του Ν.Πέλλης και της Αλμωπίας

- Κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα

Με συλλαλητήρια σε τοπικό επίπεδο και συνελεύσεις ξεκινούν οι αγρότες τις κινητοποιήσεις τους αντιδρώντας στις αλλαγές στη φορολογία και στο ασφαλιστικό.
Σήμερα στη Θεσσαλονίκη καθορίζονται οι αποφάσεις για τη μορφή, με την οποία θα εκδηλωθούν οι αγροτικές κινητοποιήσεις, μπροστά στον καταιγισμό μέτρων που υφίστανται αυτό τον καιρό οι επαγγελματίες του αγροτικού χώρου.
Με την «Πρωτοβουλία» της Πέλλας να έχει ήδη ανάψει τα «προζύμια» των συγκεντρώσεων (συμβολικές καταλήψεις γραφείων ΟΓΑ) και το στρατηγείο της ΠΑΣΥ να ετοιμάζει κάθοδο στις εθνικές από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου. Οι αποφάσεις θα ληφθούν σήμερα στην αίθουσα «Γερμανός» της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη. Το προσκλητήριο αποτελεί συνέχεια ανάλογης συνάντησης που έγινε πριν από καιρό στο Περιστέρι και προσπαθεί να ενώσει τις φωνές των αγροτών ή τουλάχιστον να εκφράσει από κοινού το Πανελλαδικό Συντονιστικό (νεολαίοι 2008) και το «κίνημα των προέδρων» (πρώην ΕΑΣ) που τον τελευταίο καιρό εντείνει τη δραστηριότητά του, με ορμητήριο τις δυνάμεις Σιδερόπουλου στον Πλατύκαμπο (Θεσσαλία).
Στις 11:00, αγρότες της Αιγιάλειας θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στον δρόμο που ενώνει το Αίγιο με την εθνική οδό Πατρών-Κορίνθου, στο ύψος των παλαιών διοδίων.
Επίσης αύριο Παρασκευή  στις 19:00, αγρότες της δυτικής Αχαΐας θα συγκεντρωθούν ξανά  στην εθνική οδό Πατρών-Πύργου, στον κόμβο της Κάτω Αχαΐας, προκειμένου να αποφασίσουν για τις επόμενες κινητοποιήσεις τους. 
Αγροτικό παναργολικό συλλαλητήριο, κατά του ασφαλιστικού, διοργανώνει για αύριο  στις 12.30 το μεσημέρι και ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Αργολίδας, στην εθνική οδό 'Αργους - Ναυπλίου, στο ύψος της πλάστιγγας στην Δαλαμανάρα και καλεί τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους να πάρουν μέρος με τα τρακτέρ τους.
Την απόφαση να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, βγάζοντας τα τρακτέρ τους στις πλατείες των χωριών το Σαββατοκύριακο πριν την έναρξη της Agrotica 2016 (28-31 Ιανουαρίου), έλαβαν στην συνάντηση τους οι αγρότες-κτηνοτρόφοι του νομού Χαλκιδικής.

http://www.pronews.gr/portal/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το sosandra News.
- Το sosandraNews διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Το sosandraNews δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το sosandraNews.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του sosandraNews.

 
Top