.

.
Τα Νέα του Ν.Πέλλης και της Αλμωπίας

Απαιτούμενος χρόνος: 35 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 1 - Πολύ εύκολη

Υλικά
Για 6-8 άτομα
Λιγο μαϊντανό
1 κανελα
3 σκελιδες σκορδο
1 μεγαλο κρεμμυδι
1-2 κοκκινες ή πρασινες πιπεριες
Μισο ποτηρι λευκο κρασι
Μισο ποτηρι ελαιολαδο
Ριγανη
Αλατι
Πιπέρι
1 κουτι κανελονια άβραστα
450 γραμμάρια κιμά
1 κονσερβα ντοματακι
1 μικρη κρεμα γαλακτος
Λιγα κιτρινα τυρια
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε σε λίγο λάδι το κιμά με 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι και 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες.
Ρίχνουμε τις 2 κόκκινες πιπεριές μέσα, σοτάρουμε και σβήνουμε με λίγο λευκό κρασί.
Προσθέτουμε πιπέρι, αλάτι, τριμμένο 1 ξυλάκι κανέλα, ρίγανη, μαϊντανό ψιλοκομμένο και ρίχνουμε το μισό ντοματάκι μέσα.
Ανακατεύουμε λίγο σε χαμηλή φωτιά ώστε να μην έχει πολλά υγρά.
Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο λάδι, την πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη και το σκόρδο. Σοτάρουμε, ρίχνουμε το ντοματακι, το άλλο μισό αλατοπίπερο, λίγο ζάχαρη και μισό ποτήρι νερό να πάρει λίγο βράση.
Όταν ο κιμάς είναι έτοιμος ρίχνουμε μια μικρή κρέμα γάλακτος μέσα και 1 χούφτα κίτρινα τυριά και ανακατεύουμε.
Όταν ο κιμάς είναι κρύος τότε παίρνουμε τα κανελόνια και τα γεμίζουμε με ένα κουταλάκι καλά ή με μια σακούλα κορνέ, τα στρώνουμε στο πυρέξ όλα και ρίχνουμε από πάνω την σάλτσα και στο φούρνο σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Μετά βγάζουμε ρίχνουμε λίγα κίτρινα τυριά και στο φούρνο για 10 λεπτά.
Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το sosandra News.
- Το sosandraNews διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Το sosandraNews δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το sosandraNews.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του sosandraNews.

 
Top