.

.
Τα Νέα του Ν.Πέλλης και της Αλμωπίας

Δεν φαντάζεστε τι είναι στην πραγματικότητα (video)

Tο πρωινό δεν θα είναι ποτέ ξανά το ίδιο, καθώς επιστήμονες εξήγησαν τη σιχαμερή πραγματικότητα γύρω από το μέλι που θα προκαλέσει περισσότερες ίσως αναγούλες και από αυτές των συμπαθέστατων (από απόσταση) εντόμων.
Και αυτό γιατί την επόμενη φορά που θα καθίσετε νωρίς το πρωί σε ένα τραπέζι με ζεστό φρέσκο ψωμί, βούτυρο και μέλι, θα θέλατε να ξεχάσετε ότι το αγαπημένο αυτό γλυκό έδεσμα με τις τρομερές ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία, δεν είναι τίποτα άλλο από… εμετούς μελισσών και μάλιστα διαφορετικών!
Η American Chemical Society δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο επιστήμονες εξηγούν ότι οι μέλισσες πετούν από φυτό σε φυτό, «πίνοντας» νέκταρ από τουλάχιστον 15000 λουλούδια κάθε μέρα.
«Ε, λογικό είναι από το τόσο… ποτό, να βγάλουν κάποια στιγμή προς τα έξω τον εσωτερικό τους κόσμο», θα σκεφτεί κανείς, ωστόσο η αλήθεια είναι κάπως διαφορετική.
Τα κιτρινόμαυρα αυτά έντομα με την τόσο σπουδαία -από υγιεινής, αλλά και από οικονομικής- επίδραση στον άνθρωπο, αποθηκεύουν το νέκταρ σε ένα ειδικά διαμορφωμένο δεύτερο στομάχι τους (το όνειρο του κάθε πότη δηλαδή) πριν επιστρέψουν στη φωλιά τους, όπου το αδειάζουν στο… στόμα της μέλισσας παραγωγού (οι μεγαλύτερες σε ηλικία που μένουν σπίτι για να φτιάχνουν το μέλι)!
Η σακχαρόζη του νέκταρ στη συνέχεια διασπάται σε φρουκτόζη και γλυκόζη μέσα στις παραγωγούς, πριν αυτές… ξεράσουν το μέλι αποθηκεύοντάς το στις γνωστές σε όλους μας κηρήθρες.
Η δουλειά των μελισσών πάντως την οποία δεν μπορεί να κάνει κανένα εργαστήριο, δεν σταματά εκεί, καθώς στη συνέχεια ξοδεύουν ώρες ώστε να ζεστάνουν το μέλι με τα φτερά τους και να εξατμιστεί το νερό, πριν σφραγίσουν την κηρήθρα με κερί που βγάζουν επίσης από μέσα τους.
Και όλες αυτές οι... στομαχικές διαταραχές για ελάχιστη ποσότητα θρεπτικού μελιού κάθε μέρα, αφού μία μέλισσα παράγει σε όλη της ζωή μόλις το 1/12 από ένα κουταλάκι του γλυκού!

http://www.pronews.gr/portal/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το sosandra News.
- Το sosandraNews διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Το sosandraNews δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το sosandraNews.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του sosandraNews.

 
Top