.

.
Τα Νέα του Ν.Πέλλης και της Αλμωπίας


Πέντε εργατικές αναφορές, υποβλήθηκαν τις προηγούμενες μέρες στην Επιθεώρηση Εργασίας στον Βόλο, οι τέσσερις για μη καταβολή μισθών και η μία για μη καταβολή Δώρου Χριστουγέννων, όπου κινήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου.
Το Εργατικό Κέντρο Βόλου εκτιμά ότι εκτός από τις μεγάλες επιχειρήσεις και τα εργοστάσια όπου καταβλήθηκαν κανονικά αποδοχές και δώρο, κυρίως στο χώρο της εστίασης και του τουρισμού, υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις που δεν κατέβαλαν ως όφειλαν το δώρο, ωστόσο οι εργαζόμενοι μπροστά στον φόβο της απόλυσης δεν προέβησαν σε καταγγελία.
Υπήρξαν, ωστόσο, αρκετές ανώνυμες καταγγελίες για τεχνάσματα και τρόπους που χρησιμοποίησαν εργοδότες προκειμένου να τρενάρουν την καταβολή του δώρου, όπως στην περίπτωση επιχείρησης εστίασης, που το δώρο κατατέθηκε μεν στην τράπεζα, ο επιχειρηματίας όμως ζητούσε από τους εργαζόμενους να το επιστρέψουν και να αποδεχτούν να πληρωθούν τμηματικά, ενώ σε άλλη επιχείρηση φέρεται να έγινε πρόταση αντί δώρου να δοθεί δωροεπιταγή. Η συγκεκριμένη αναφορά έγινε μεν στο ΕΚΒ, αλλά ποτέ δεν υποβλήθηκε επίσημα στην αρμόδια υπηρεσία της Επιθεώρησης Εργασίας.

http://www.pronews.gr/portal/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το sosandra News.
- Το sosandraNews διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Το sosandraNews δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το sosandraNews.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του sosandraNews.

 
Top