.

.
Τα Νέα του Ν.Πέλλης και της Αλμωπίας


Στην 26η Διεθνή Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων AGROTICA συμμετέχει η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Η έκθεση πραγματοποιείται στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης το διάστημα από 28/1 έως 31/1.

«Ο αγροτικός τομέας αποτελεί την ατμομηχανή της οικονομίας της Πέλλας και τα προϊόντα, αλλά και τα εκλεκτά κρασιά βρίσκονται σε περίοπτη θέση στις αγορές του εξωτερικού. Οι διεθνείς τάσεις απαιτούν προϊόντα με έμφαση στην ποιότητα για την προστασία των καταναλωτών. Στην Π.Ε. Πέλλας οργανώνουμε τις ομάδες παραγωγών και τα δίκτυα αυτών ώστε να καταστεί ο πρωτογενής τομέας ακόμη πιο ανταγωνιστικός, με ακόμη μεγαλύτερη αύξηση των εξαγωγών των τοπικών προϊόντων» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ενώ, για την έκθεση AGROTICA ανέφερε ότι «για ακόμη μια χρονιά η Πέλλα συμμετέχει δυναμικά στην έκθεση AGROTICA, ίσως τη σημαντικότερη διοργάνωση που σχετίζεται με τον αγροτικό τομέα. Μελανό σημείο στη χρονική συγκυρία, οι κινητοποιήσεις των αγροτών και ο αγώνας τους για την δικαίωση των αιτημάτων τους τα οποία στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Εύχομαι καλή επιτυχία στους συντελεστές της συμμετοχής της Π.Ε. Πέλλας και ευχαριστώ τους επιχειρηματίες που προσέφεραν τα προϊόντα τους τα οποία θα πλαισιώσουν τη συμμετοχή μας. Προσκαλώ όλους τους επαγγελματίες του αγροτοδιατροφικού κλάδου και τους πολίτες που θα βρεθούν στην AGROTICA να γνωρίσουν από κοντά τον παραγωγικό πλούτο της Πελλαίας Γης».

Η συμμετοχή της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας πλαισιώνεται από 28 επιχειρήσεις της περιοχής μας, ενώ, σημαντικές δράσεις παρουσίασης συνταγών καθώς και γευσιγνωσίας θα πραγματοποιηθούν και φέτος στο περίπτερο για τους επαγγελματίες και τους πολίτες.

Ακολουθεί το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Πέμπτη 28/1, ώρα 16:00-18:00, «Τρόπος παρασκευής παραδοσιακών προϊόντων ζύμης» από τους παραγωγούς παραδοσιακών ζυμαρικών και εδεσμάτων Ελένη Τομπολίδου και Σίμο Τομπουλίδη.

Παρασκευή 29/1, ώρα 14:00 -15:00, «Παρουσίαση λαχανικών, τουρσιών, προτάσεις για φρέσκες ωμές σαλάτες»

Στη συνέχεια, τις ώρες 17:00-18:00, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση σχετικά με την «Παρασκευή πόσιμου ιδιοσκευάσματος για ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού του ανθρώπου με πρόπολη και μέλι», από την Ευρώπη-Σοφία Δαλαμπίρα, Γεωπόνο ΑΠΘ, Μ.Δ.Ε. Βοτανικής, Diploma in Education, Διαχείριση Yποκ. ANEL Ν. Ρυσίου.

Σαββάτο 30/1 και ώρα 14:00 -16:00, «Γευσιγνωσία κρασιών - αλλαντικών και τυριών που παράγονται στην Π.Ε. Πέλλας» ενώ στις 17:00 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση γευσιγνωσίας με τίτλο «Πράσα και λουκάνικα: Τρόπος παρασκευής χειροποίητων λουκάνικων».

Κυριακή 31/1, ώρα 12:00 -13:00, «Peeling προσώπου με ιαματική σκόνη σαπουνιού από την περιοχή της Αλμωπίας» από τον Ανέστη Σαμαρά SamanDust - Saman Relax Center.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το sosandra News.
- Το sosandraNews διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Το sosandraNews δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το sosandraNews.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του sosandraNews.

 
Top