.

.
Τα Νέα του Ν.Πέλλης και της Αλμωπίας

Όπως κάθε χρονιά έτσι και φέτος στην Άρνισσα Πέλλας αναβίωσε το έθιμο «Τζαμαλάρια» την
ημέρων των Θεοφανείων. Το έθιμο δρώμενο διοργανώνεται και παρουσιάζεται εδώ και πολλά χρόνια από τον Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Νέων Άρνισσας με την βοήθεια κατοίκων και εθελοντών.  Στις 2 η ώρα το δρώμενο  ξεκίνησε να παρουσιάζεται μπροστά στα γραφεία του συλλόγου με την παρουσία αρκετού κόσμου και επισκεπτών και συνεχίστηκε στους δρόμους και τις γειτονιές όλης της Άρνισσας με συνοδεία της μουσικής ορχήστρας  οι "ΧΡΥΣΟΔΑΚΤΥΛΟΙ".  Έξω από τα γραφεία του συλλόγου είχε  ετοιμαστεί μπουφές με εκλεκτά  εδέσματα που είχαν φτιάξει εθελόντριες γυναίκες του χωριού της Άρνισσας σε συνεργασία με τον Σύλλογο τα οποία γεύτηκαν οι επισκέπτες. Μετά το τέλος της παρουσίασης ο χορός και το γλέντι συνεχίστηκε στο Κέντρο "¨ΔΙΟΝΥΣΟΣ"  στην Άρνισσα.

Φέτος στο έθιμο-δρώμενο συμμετείχαν χορεύοντας και μέλη από τους  συλλόγους Συλλόγου Βαβδινών Θεσ/νίκης, Συλλόγου Κοσμάς Αιτωλός Θεσ/νίκης, Συλλόγου Σουρωτής "Η ΠΗΓΗ",  Πολιτιστικού Συλλόγου  Άνω και Κάτω Τούμπας, Πολιτιστικού Συλλόγου  Περιστέρας Θεσ/νίκης και Χορευτικού Συλλόγου Έδεσσας "ΑΙΓΑΙ"


Περισσότερες φωτογραφίες (πάνω από 100) στην σελίδα και στο  link http://arnissiotes.blogspot.gr/2016/01/2016.html
0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το sosandra News.
- Το sosandraNews διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Το sosandraNews δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το sosandraNews.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του sosandraNews.

 
Top