.

.
Τα Νέα του Ν.Πέλλης και της Αλμωπίας

Τα τελευταία χρόνια έχουν αποχωρήσει λόγω συνταξιοδότησης τουλάχιστον 30.000 εκπαιδευτικοί οι οποίοι δεν έχουν αναπληρωθεί μέσω πρόσληψης μόνιμου προσωπικού.

Η εικόνα αυτή θα αλλάξει, σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη, που προαναγγέλλει μιλώντας στην εφημερίδα Το Έθνος για 20.000 προσλήψεις εκπαιδευτικών μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.
Για διαβουλεύσεις ώστε από το σχολείο της κρίσης να περάσουμε στο σχολείο την ανάπτυξης και της συμμετοχής, λέει ο Νίκος Φίλης που έχει στα χέρια του στοιχεία για πραγματική γήρανση του εκπαιδευτικού προσωπικού με τον μέσο όρο να ξεπερνάει τα 48 έτη, ενώ ειδικότητες όπως οι μαθηματικοί να ξεπερνούν και τα 52 έτη.
Αυτή τη στιγμή υπηρετούν σχεδόν 136.000 μόνιμοι εκπαιδευτικοί και περίπου 20.000 αναπληρωτές. Η εικόνα αυτή θα αλλάξει σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας που αναζητά μέσω της πρόσληψης μόνιμου προσωπικού πιο μόνιμη και σταθερή λύση στο πρόβλημα των κενών στα σχολεία.

http://www.newsit.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το sosandra News.
- Το sosandraNews διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Το sosandraNews δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το sosandraNews.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του sosandraNews.

 
Top