.

.
Τα Νέα του Ν.Πέλλης και της Αλμωπίας

Στα κάγκελα βρίσκονται οι αστυνομικοί βλέποντας την επερχόμενη «καταιγίδα» που φέρνει το νέο ασφαλιστικό που προωθεί η κυβέρνηση.
Οι ένστολοι, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, εντάσσονται στο ειδικό μισθολόγιο και έτσι δεν περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα αποφύγουν τις σαρωτικές αλλαγές σε συντάξεις και εφάπαξ, καθώς όπως αναφέρεται στο πρώτο άρθρο του νέου ασφαλιστικού «με παρόμοιο τρόπο θα υπολογιστούν τα ποσά για τους στρατιωτικούς (συμπεριλαμβανομένων των αστυνομικών)». Το «τσεκούρι» στο εφάπαξ φτάνει στο 40%.
Οι ένστολοι φοβούνται, επίσης, ότι θα χάσουν την πλασματική πενταετία (την οποία δικαιούνταιλόγω του ότι δουλεύουν έξι ημέρες την εβδομάδα, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους), καθώς αναφέρεται ότι οι συντάξεις θα υπολογιστούν με βάση τον ασφαλιστικό βίο και όχι τον εργασιακό.
Με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα, υπολογίζεται ότι οι αστυφύλακες με 35 χρόνια υπηρεσίας θα βγαίνουν στη σύνταξη με 1.000 ευρώ (καθαρές αποδοχές) ενώ μέχρι σήμερα έβγαιναν με 1.200 ευρώ (200 ευρώ απώλεια).
Ένας αξιωματικός με τα ίδια χρόνια υπηρεσίας θα πάρει σύνταξη ύψους 1.150 ευρώ, ενώ μέχρι σήμερα έπαιρνε 1.350 ευρώ. Η βασική αλλαγή έγκειται στο ότι παύει να ισχύει ο κλιμακωτός υπολογισμός, ο οποίος προέβλεπε ότι μέχρι το 2010 η σύνταξη θα υπολογιζόταν με βάση το νόμο Κουτρουμάνη (38/65 του 2010) και για τα υπόλοιπα χρόνια με βάση το νέο νόμο.
Αδικία
Εκτός απροόπτου, αυτό δεν θα ισχύει πια και έτσι ο υπολογισμός θα γίνεται με βάση τους πίνακες του νέου ασφαλιστικού με «πειραγμένους» προς το χειρότερο συντελεστές. «Με το νέο ασφαλιστικό νόμο δικαιώνονται επί της ουσίας αυτοί που εργάστηκαν λιγότερα χρόνια, οι οποίοι με βάση αυτό που έχουν προσφέρει αμείβονται πολύ καλύτερα.
Σε αντίθεση με αυτούς, κάποιος που περίμενε για την πλήρη ωρίμανση καταθέτοντας τώρα τα χαρτιά του για σύνταξη πέφτει ακόμα περισσότερο από κάποιον που έφυγε στα 25 χρόνια υπηρεσίας και σε ηλικία 45 ετών.

http://www.briefingnews.gr/oikonomia/asfalistiko-apoleies-os-200-eyro-stis-syntaxeis-ton-enstolon

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το sosandra News.
- Το sosandraNews διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Το sosandraNews δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το sosandraNews.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του sosandraNews.

 
Top