.

.
Τα Νέα του Ν.Πέλλης και της Αλμωπίας

Νέα εμπόδια βάζει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων σε όσους έχουν οφειλές προς το Δημόσιο.

Με στόχο, προφανώς, να πεταχτούν εκτός ρύθμισης χιλιάδες πολίτες μπαίνει “κόφτης” σε ό,τι αφορά στα νέα χρέη. Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, «Η πάγια ρύθμιση δεν χορηγείται εάν οι συνολικές ετήσιες υποχρεώσεις του οφειλέτη είναι μικρότερες του 30% του συνολικού δηλούμενου εισοδήματός του, όπως αυτό προκύπτει από την ετήσια δήλωση φορολογίας εισοδήματος του τελευταίου εκκαθαρισμένου φορολογικού έτους».
Κάπως έτσι αν κάποιος με εισόδημα 10.000 ευρώ είναι στη ρύθμιση των 100 δόσεων και επιθυμεί να ρυθμίσει και νέες οφειλές, οι συνολικές υποχρεώσεις του πρέπει να ξεπερνούν τις 3.000 ευρώ. Διαφορετικά θα αναγκαστεί να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις του σε τρεις ή πέντε δόσεις ή να χάσει τη ρύθμιση των 100 δόσεων.
Ένας ακόμη «κόφτης» υπάρχει και για τους μεγαλοφειλέτες και τις επιχειρήσεις που χρωστούν στην εφορία περισσότερα από 50.000 ευρώ τα οποία έχουν ρυθμίσει μέσω των 100 δόσεων. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να εντάξει σε ρύθμιση (πάγια των 12 δόσεων) τις νέες οφειλές του, μόνο εφόσον αποδείξει την οικονομική του αδυναμία για την καταβολή αυτών, σύμφωνα με τα στοιχεία της βεβαίωσης. Η σχετική αίτηση υπαγωγής σε ρύθμιση υποβάλλεται με τα στοιχεία που αποδεικνύουν την αδυναμία εξόφλησης των νέων οφειλών πριν από την παρέλευση της νόμιμης προθεσμίας καταβολής των οφειλών στην αρμόδια για την επιδίωξη της είσπραξής τους υπηρεσία.
Η εγκύκλιος υπενθυμίζει και το σταδιακό περιορισμό του χρόνου που έχει κάποιος να αποπληρώσει νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές, ώστε να διατηρήσει τη ρύθμιση των 100 δόσεων. Συγκεκριμένα, η ρύθμιση ή αποπληρωμή νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών θα πρέπει να γίνεται
- από 16/12/2015 μέχρι 30/6/2016 εντός 30 ημερών από την ημερομηνία που καθίστανται ληξιπρόθεσμες (όχι από την παραλαβή ενημερωτικού σημειώματος που ως τώρα ερχόταν με 10-15 ημέρες καθυστέρηση)
- από 1/7/2016 μέχρι 31/12/2017 εντός 15 ημερών από την ημερομηνία που καθίστανται ληξιπρόθεσμες
- από 1/1/2018 εντός της νόμιμης προθεσμίας καταβολής τους, δηλαδή χωρίς καμία ημέρα καθυστέρηση.

http://www.newsit.gr/oikonomia/Koftis-stis-doseis-Poioi-kindyneyoyn-na-xasoyn-kai-tis-100-kai-tis-12/491647

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το sosandra News.
- Το sosandraNews διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Το sosandraNews δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το sosandraNews.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του sosandraNews.

 
Top