.

.
Τα Νέα του Ν.Πέλλης και της Αλμωπίας

Στη δημοσιότητα δόθηκαν με αφορμή το 19ο Συμπόσιο Αθηροσκλήρωσης και Συναφών Παραγόντων Κινδύνου, τα στοιχεία του προγράμματος «Εκτίμηση Καρδιαγγειακού Κινδύνου – Μήνας Ελέγχου Χοληστερόλης» το οποίο υλοποιείται για 10 συνεχή έτη από το ΕΛΙΚΑΡ κι έχει μέχρι στιγμής συμπεριλάβει δεδομένα από 60.000 άτομα.
Όπως ανέφερε ο Δημήτριος Τούσουλης, Καθηγητής Καρδιολογίας Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Αθηνών, αναλύοντας τα στοιχεία του προγράμματος το 90% των γυναικών που έπαθαν έμφραγμα ήταν καπνίστριες, ενώ επίσης, παρατηρήθηκε ότι αυξάνεται σημαντικά η θνητότητα από έμφραγμα μεταξύ των γυναικών που είναι παχύσαρκες, διαβητικές και άνω των 50 ετών.
Τόνισε δε, πως η «προστασία» που έχουν οι γυναίκες για καρδιαγγειακά κατά την περίοδο της έμμηνου ρύσης, σταματά κατά την κλιμακτήριο και τότε η επίπτωση από τις κακές συνήθειες εισβάλλει στον οργανισμό συσσωρευμένη. Αντίστοιχα, όπως παρατηρήθηκε, αυξάνονται και τα αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια, με τη θνητότητα να ανέρχεται στο 14%.
Σύμφωνα με τον Καθηγητή Καρδιολογίας της Α’Παν/κης Καρδιολογικής Κλινικής του Ιπποκράτειου & Professor of Cardiology Imperial College London, Hammersmith Hospital, κ. Πέτρο Νιχογιαννόπουλο, η κολπική μαρμαρυγή είναι επίσης όπως έδειξε το πρόγραμμα μια από τις πολύ συνήθεις αρρυθμίες καθώς προσβάλει πάνω από το 2% του πληθυσμού, δηλαδή περίπου 300.000 έλληνες.
Και ενώ όπως τόνισε είναι μια δαπανηρή νόσος, έχει διαπιστωθεί ότι η μείωση του βάρους κατά 10 κιλά μειώνει ταυτόχρονα τον κίνδυνο ενός νέου επεισοδίου κολπικής μαρμαρυγής, σε ποσοστό αντίστοιχο με εκείνο της λήψης φαρμάκων.
Οι ειδικοί επισήμαναν ότι το καθαρό περιβάλλον, η άσκηση και η προσεκτική διατροφή μπορούν να αποφέρουν σημαντικά οφέλη στην καρδιαγγειακή υγεία.

http://www.briefingnews.gr/ygeia/kapnistries-90-ton-gynaikon-poy-pathainoyn-emfragma

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το sosandra News.
- Το sosandraNews διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Το sosandraNews δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το sosandraNews.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του sosandraNews.

 
Top