.

.
Τα Νέα του Ν.Πέλλης και της Αλμωπίας

Όσο αθώο κι αν φαίνεται ένα ποτήρι νερό, Σουηδοί επιστήμονες κατέληξαν
στη διαπίστωση ότι ξεδιψώντας μ' ένα ποτήρι νερό εισβάλλουν στον οργανισμό μας δέκα εκατομμύρια βακτήρια.
«Αυτά τα δέκα εκατομμύρια βακτήρια προέρχονται είτε από τις σωληνώσεις είτε από την ίδια την δεξαμενή όπου φυλάσσεται το νερό», δήλωσε η επικεφαλής της έρευνας,
του Πανεπιστημίου "Lunch" στη Σουηδία, Κάθριν Πολ, ενώ τόνισε πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, καθώς τα βακτήρια αυτά δεν βλάπτουν τον οργανισμό.
Η ίδια τόνισε πως όλα τα βακτήρια, όχι μόνο δεν μας κάνουν κακό αλλά ορισμένα από αυτά, μπορεί να βελτιώνουν ακόμη και την ποιότητα του νερού. Επιπλέον, όπως είπε, κάποια από αυτά τα βακτήρια, όταν καταλήξουν στο έντερο ή το στομάχι μας, βοηθούν στο να χωνέψουμε πιο εύκολα το φαγητό μας.
Κατά την έρευνά τους, οι ειδικοί εντόπισαν και αναγνώρισαν κάποια από αυτά τα βακτήρια. Όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, οι μικροοργανισμοί αναπτύσσονται στις μονάδες επεξεργασίας υδάτων αλλά και στο εσωτερικό των σωληνώσεων και φθάνουν μέχρι το ποτήρι μας. Η Κάθριν Πολ τόνισε μάλιστα πως ορισμένα από τα βακτήρια στο νερό της βρύσης επιδρούν ευεργετικά, καθώς καθαρίζουν το νερό και το καθιστούν ασφαλές προς κατανάλωση. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει άλλωστε και στο ανθρώπινο σώμα αφού ορισμένα είδη βακτηρίων που ζουν και αναπτύσσονται στο γαστρεντερικό σύστημα συμβάλλουν στην ομαλή λειτουργία του. Στόχος των ερευνητών είναι να μπορέσουν μακροπρόθεσμα να ελέγξουν αποτελεσματικότερα την ανάπτυξη των βακτηρίων ώστε να εξασφαλίσουν τον καλύτερο δυνατό καθαρισμό του νερού.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το sosandra News.
- Το sosandraNews διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Το sosandraNews δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το sosandraNews.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του sosandraNews.

 
Top