.

.
Τα Νέα του Ν.Πέλλης και της Αλμωπίας

Μεγάλα βουνά, απέραντα δάση και άφθονα νερά αποτελούν τα κύρια χαρακτηριστικά της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών, που προσφέρεται όσο λίγοι τόποι της πατρίδας μας για ορεινές εξερευνήσεις και υπαίθριες δραστηριότητες (ποδήλατο βουνού, ράφτινγκ κ.ά.) σε ένα παρθένο φυσικό περιβάλλον.
Στο δυτικό τμήμα της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών βρίσκονται δύο σημαντικοί πόλοι έλξεως για τους φυσιολάτρες και, εν γένει, τους ταξιδιώτες: το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας και ο εθνικός δρυμός Πίνδου με τη φημισμένη Βάλια Κάλντα.
Σε απόσταση 45 χιλιομέτρων από την πόλη των Γρεβενών, 250 χιλιομέτρων από τη Θεσσαλονίκη και 417 χιλιομέτρων από την Αθήνα βρίσκεται τοχιονοδρομικό κέντρο των Γρεβενών.
Το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας υποδέχεται τους λάτρεις του σκι στη θέση «Διάσελο Βασιλίτσας», στην περιοχή όπου είναι χτισμένα, μεταξύ άλλων, τα χωριά Λάβδα (Λάβδας), Σμίξη και Αβδέλλα.
Διαθέτει δεκαέξι πίστες (και δύο αρχαρίων), τέσσερις συρόμενoυς και δύο εναέριους αναβατήρες, baby lift, μικρό σαλέ - καντίνα, κεντρικό σαλέ, ορειβατικό καταφύγιο, σχολές σκι, καταστήματα ενοικίασης εξοπλισμού σκι.
Νοτιότερα, κοντά στα χωριά Περιβόλι Γρεβενών, Κρανιά (Κρανέα) Γρεβενών και Βοβούσα Ιωαννίνων, βρίσκεται μια από τις πλέον αξιόλογες σε φυσικό πλούτο περιοχές της Ευρώπης, ο εθνικός δρυμός Πίνδου.
Ο εθνικός δρυμός, που ιδρύθηκε το 1966, περιλαμβάνει την κατάφυτη κοιλάδα της Βάλια Κάλντα (βλάχικο τοπωνύμιο, που σημαίνει ζεστή κοιλάδα) και τουΑρκουδορέματος (πρόκειται για το ποταμάκι που διαρρέει την κοιλάδα), με τα όρη Λύγκο και Μαυροβούνι.
Ιδιαίτερα πλούσια είναι η χλωρίδα (πυκνά δάση πεύκης και οξιάς, μικρότερα φυτά και αγριολούλουδα, ορισμένα σπάνια ή ενδημικά) και η πανίδα του δρυμού, με σπάνια είδη όπως η καφέ αρκούδα, πολυάριθμα είδη πτηνών κ.ά.
Για διαμονή στα Γρεβενά σάς προτείνουμε το ξενοδοχείο Pindos Palace, κοντά στο χωριό Λάβδα, ανάμεσα στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας και τον εθνικό δρυμό Πίνδου (Βάλια Κάλντα).

http://www.briefingnews.gr/taxidia/grevena-i-vasilitsa-kai-i-valia-kalnta

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το sosandra News.
- Το sosandraNews διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Το sosandraNews δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το sosandraNews.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του sosandraNews.

 
Top