.

.
Τα Νέα του Ν.Πέλλης και της Αλμωπίας

Άδεια ανατροφής τέκνου 9 μηνών μετά αποδοχών δικαιούνται και οι δικαστικοί που υιοθετούν παιδί, όπως λαμβάνουν και οι φυσικοί γονείς, σύμφωνα με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Με την υπ΄ αριθμ. 4088/2015 απόφαση του το Γ΄ Τμήμα του ΣτΕ έκρινε, για την περίπτωση δικαστικού λειτουργού, πως δικαιούται άδεια ανατροφής παιδιού 9 μηνών μετά αποδοχών όπως ακριβώς και οι φυσικοί γονείς. Μόνο που στην περίπτωση δεύτερης υιοθεσίας δικαιούται, όπως αναφέρει η επίμαχη απόφαση, πρόσθετη άδεια 6 και όχι 9 ακόμη μηνών, όπως γίνεται στις περιπτώσεις των φυσικών παιδιών.
Το ΣτΕ έδωσε το δικαίωμα και στους θετούς γονείς , δικαστικούς λειτουργούς. Ωστόσο τους διαφοροποιεί στην περίπτωση υιοθεσίας δεύτερου παιδιού καθώς το δικαστήριο επισημαίνει ότι η υιοθεσία από δικαστικό λειτουργό δύο παιδιών διαφορετικής ηλικίας δεν μπορεί να εξομοιωθεί με την περίπτωση της απόκτησης από φυσική μητέρα δικαστικό δύο γνήσιων παιδιών διαφορετικής ηλικίας, η οποία λαμβάνει άδεια ανατροφής συνολικής διάρκειας 18 μηνών . Και αυτό γιατί οι δύο κατηγορίες δικαστικών λειτουργών «τελούν υπό διαφορετικές συνθήκες».

http://www.news.gr/ellada/nomika-themata/article/248471/adeia-anatrofhs-kai-gia-toys-goneis-poy-yiothetoyn.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το sosandra News.
- Το sosandraNews διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Το sosandraNews δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το sosandraNews.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του sosandraNews.

 
Top