.

.
Τα Νέα του Ν.Πέλλης και της Αλμωπίας


Απλήρωτες παραμένουν, για γραφειοκρατικούς λόγους, εδώ και έξι μήνες οι ιδιωτικές Μονάδες Τεχνητού Νεφρού της Θεσσαλονίκης με συνέπεια να βρίσκονται στα πρόθυρα του λουκέτου παρότι τα χρήματα είναι διαθέσιμα τόσο από το Υπουργείο Υγείας όσο και από τα κεντρικά του ΕΟΠΥΥ.
Ο Σύλλογος Νεφροπαθών νομού Θεσσαλονίκης καταγγέλλει ότι οι 750 αιμοκαθαρόμενοι νεφροπαθείς της Θεσσαλονίκης κινδυνεύουν να βρεθούν σε απελπιστική κατάσταση λόγω του γραφειοκρατικού προβλήματος που έχει ως συνέπεια να μην καταβάλλονται οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ στις ιδιωτικές Μονάδες Νεφρού.
«Άμεση επίπτωση της κατάρρευσης των ιδιωτικών Μονάδων Τεχνητού Νεφρού θα είναι να αρχίσουν να αναζητούν εναγωνίως οι νεφροπαθείς της Θεσσαλονίκης μια θέση αιμοκάθαρσης σε όλη την Ελλάδα, διότι δυστυχώς σήμερα στον δημόσιο τομέα, που έχει εγκαταλείψει εδώ και χρόνια την πλήρη κάλυψη των αιμοκαθάρσεων, δεν υπάρχουν διαθέσιμες» επισημαίνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών νομού Θεσσαλονίκης, Χρήστος Καραγκιόζης.
Ο κ. Καραγκιόζης αποδίδει την αποκλειστική ευθύνη γι αυτήν την κατάσταση στην γραφειοκρατία της Περιφερειακής Διεύθυνσης του ΕΟΠΥΥ στη Θεσσαλονίκη.
«Αποτέλεσμα της μη πληρωμής των οφειλόμενων στις Μονάδες Νεφρού είναι αυτές να απειλούνται με οικονομικό στραγγαλισμό και να μένουν απλήρωτοι δεκάδες εργαζόμενοι ιατροί, νοσηλευτές και βοηθητικό προσωπικό και οι προμηθευτές των αναγκαίων υλικών για την διενέργεια των αιμοκαθάρσεων. Τονίζουμε ότι το πρόβλημα μη περαίωσης των διαδικασιών πληρωμής των Μονάδων Τεχνητού Νεφρού παρουσιάστηκε μόνο στην Θεσσαλονίκη ενώ η καταβολή των αντίστοιχων χρηματικών ποσών στην υπόλοιπη χώρα έγινε κανονικά. Ζητούμε από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξεύρεση άμεσης λύσης στο πρόβλημα πριν να είναι πολύ αργά» προσθέτει ο κ. Καραγκιόζης.

http://www.pronews.gr/portal/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το sosandra News.
- Το sosandraNews διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Το sosandraNews δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το sosandraNews.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του sosandraNews.

 
Top