.

.
Τα Νέα του Ν.Πέλλης και της Αλμωπίας

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε χθες 29 Δεκεμβρίου 2015 η 5η καθιερωμένη γιορτή του εθίμου
"Σούρβα" στους Προμάχους Πέλλας. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Μ.Χ.Σ. «ΟΙ ΠΡΟΜΑΧΟΙ»  σε συνεργασία με τους εθελοντές και χορηγούς κατοίκους του χωριού  στην κεντρική πλατεία του χωριού μπροστά στην εκκλησία.
Εμείς βρεθήκαμε εκεί και καταγράψαμε με την κάμερά μας όλη την εκδήλωση, όπου υπήρχαν άφθονα εδέσματα και γλυκά.

Το έθιμο της "Σούρβας" απαιτεί και άναμμα μιας μεγάλης φωτιάς, η οποία τελικά δεν πραγματοποιήθηκε γιατί φυσούσε πάρα πολύ και για λόγους ασφαλείας δεν την άναψαν αν και είχαν γίνει όλες οι προετοιμασίες.
Η σπεσιαλιτέ της εκδήλωσης σε όλους τους παρευρισκόμενους ξεκίνησε με σπέσιαλ γίδα βραστή με κοφτό μακαρονάκι, στη συνέχεια ακολούθησε η σπεσιαλιτέ με κατσικάκι και πατάτες του φούρνου, άφθονο κρασί , τσίπουρο, αναψυκτικά κ.λ.π. που μοιράζονταν από τον κεντρικό μπουφέ του Συλλόγου. Όλος ο κόσμος χόρεψε με την συνοδεία της παραδοσιακής ορχήστρας  «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΗΧΟΣ». 

Αξίζουν πραγματικά το συγχαρητήρια σε όλο τον Σύλλογο και τα μέλη του, όπως επίσης και σε όλους τους Προμαχιώτες και Προμαχιώτισσες που πρόσφεραν βοήθεια στον σύλλογο και κυρίως σε όλους όσους πρόσφεραν όλα τα παραπάνω εδέσματα φαγητό, κρασιά  κλπ. 

Επίσης θα δείτε αρκετούς κατοίκους να συμμετέχουν με χαρά και πολύ διάθεση ανάβοντας φουφούδες και φωτιές όπου έψηναν τα διάφορα κρεατικά τους τα οποία συνοδεύοντας μπόλικο κρασί και τσίπουρο.

Όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεό μας ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μπάτσης Χρήστος μας ανέφερε αρκετά όσον αφορά το έθιμο αυτό όπως επίσης ότι και οι κτηνοτρόφοι του χωριού πρόσφεραν αφιλοκερδώς για την εκδήλωση  15 κατσίκια. Επίσης και για αρκετούς κατοίκους του χωριού που πρόσφεραν ότιδήποτε φαγώσιμο για να γεμίσει ο μπουφές του Συλλόγου.

Δίτε παρακάτω το βίντεο και φωτογραφίεςΕυχαριστούμε το WWW.FOTOTEC.GR για τις φωτογραφίες

http://www.tastv.gr/article/ethimo-soyrva-stoys-promahoys-pellas-video-photos

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το sosandra News.
- Το sosandraNews διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Το sosandraNews δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το sosandraNews.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του sosandraNews.

 
Top