.

.
Τα Νέα του Ν.Πέλλης και της Αλμωπίας

Προς 0,782 ευρώ το λίτρο πωλείται το πετρέλαιο θέρμανσης αυτές τις ημέρες ενώ πέρυσι η μέση τιμή ήταν στα 0,937 ευρώ το λίτρο, κάτι που αντισταθμίζει κάπως το ψαλιδεμένο επίδομα στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Η μεγάλη πτώση στις διεθνείς τιμές του αργού πετρελαίου είναι η αιτία των χαμηλών τιμών στην Ελληνική αγορά. Φέτος η μέση τιμή πώλησης είναι στα 0,782 ευρώ το λίτρο, όταν στην αντίστοιχη περσινή περίοδος η μέση τιμή ήταν στα 0,937 ευρώ το λίτρο, κάτι που σημαίνει δηλαδή πως φέτος οι τιμές είναι κατά 20% χαμηλότερες.
Όμως ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων Γιώργος Ασμάτογλου δηλώνει στην Ημερησία πως ''η ζήτηση συνεχίζει να είναι χαμηλότερη από πέρυσι αλλά και από την έναρξη της περιόδου πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης. Τα νοικοκυριά λόγω της μεγάλης μείωσης των εισοδημάτων τους και των αυξημένων φορολογικών υποχρεώσεων δεν προχωρούν σε μαζικές παραγγελίες πετρελαίου θέρμανσης, για αυτό και οι πωλήσεις είναι μειωμένες κατά 20%''.
Βέβαια άλλος ένας σημαντικότατος παράγοντας για την μειωμένη ζήτηση είναι το ψαλίδι στο επίδομα θέρμανσης.
Πηγή Ημερησία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το sosandra News.
- Το sosandraNews διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Το sosandraNews δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το sosandraNews.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του sosandraNews.

 
Top