.

.
Τα Νέα του Ν.Πέλλης και της Αλμωπίας

 -Mόνος στο σχολείο του νησιού (φωτο)

Ο  10χρονος Άρον Άντερσον ζει στο αρχιπέλαγος του «Out Skerries», στο νησί Shetland, της
Σκωτίας, 386 μίλια βόρεια του Εδιμβούργου και είναι ο μοναδικός μαθητής της κοινότητας. 
Τον μικρό βρήκε η εφημερίδα Telegraph  και μίλησε για το πόσο περίεργο είναι να είσαι το μοναδικό παιδί στο σχολείο. «Μερικές φορές είναι αρκετά περίεργο που δεν υπάρχει κανένας άλλος μέσα στην τάξη, αλλά μου αρέσει το νησί μου. Μπορώ να κάνω εξερεύνηση με το ποδήλατο και τα καλοκαίρια να κολυμπάω και να βουτάω από την προβλήτα».  

Ο Άρον κάνει καθημερινά αγγλικά, μαθηματικά, φυσική, καθώς και μαθήματα μαγειρικής και κατασκευών. Το σχολείο του έχει δυο τάξεις και μία βιβλιοθήκη. Δάσκαλος του Άρον είναι ο Τζιν Χάρλοου, ο οποίος μέσα στα μαθήματα έχει βάλει καθημερινά και έναν περίπατο για τους δυο τους, αλλά και έναν σκύλο.

Μαζί με τη μητέρα του
Μέχρι πέρσι στο σχολείο ήτανε και ο αδελφός του ο οποίος όμως, πλέον, είναι στο γυμνάσιο 2 ώρες με το καραβάκι μακρυά. «Αυτός θα είναι ο πρώτος χειμώνας που ο Άρον θα τον περάσει μόνος του, οπότε είναι δύσκολο να πούμε πως θα είναι» λέει η μητέρα του. «Νιώθω άσχημα για τον Άρον, αλλά είναι πραγματικά χαρούμενος εδώ. Ο χρόνος που περνάει κάνοντας παρέα μόνο με ενηλίκους τον έχει ωριμάσει». «Εύχομαι να μπορούσαμε να γυρίσουμε το χρόνο δέκα χρόνια πριν. Θα ήταν πολύ ωραία να είχαμε μερικές ακόμη οικογένειες εδώ. Αν κάποιος όμως αποφασίσει να μετακομίσει στα μέρη μας, να ξέρει ότι εδώ υπάρχει ένα δεκάχρονο αγόρι για να παίζει με τα παιδιά του».
Ο Άρον θέλει όταν μεγαλώσει να γίνει ψαράς. Η εκπαίδευση του κοστίζει στο τοπικό κοινοτικό συμβούλιο 75.357 λίρες το χρόνο.

http://www.pronews.gr/portal/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το sosandra News.
- Το sosandraNews διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Το sosandraNews δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το sosandraNews.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του sosandraNews.

 
Top