.

.
Τα Νέα του Ν.Πέλλης και της Αλμωπίας

Για ποιον λόγο μπορεί να σταματήσει αστυνομικός ένα αυτοκίνητο της Google στις ΗΠΑ; Για υπερβολική ταχύτητα σίγουρα όχι, αφού τα συγκεκριμένα οχήματα δεν κινούνται με ταχύτητα μεγαλύτερη από 40,2 χλμ./ώρα. Μάλλον το αντίθετο…
Το περιστατικό καταγράφηκε στη Σίλικον Βάλεϊ, στις Δυτικές ΗΠΑ, και έκανε τον γύρο του κόσμου μέσω της φωτογραφίας που δημοσίευσε η ίδια η Google. «Οδηγεί υπερβολικά αργά;», αναφέρεται στο σχετικό μήνυμα που δημοσιεύει μαζί με τη φωτογραφία στη σελίδα Google+ η ομάδα που ασχολείται με το πρόγραμμα της εταιρείας για το αυτοκίνητό της χωρίς οδηγό. «Στοιχηματίζουμε ότι δεν σταματάνε συχνά κάποιον άνθρωπο γι’ αυτόν τον λόγο», προστίθεται.

Η αστυνομία του Μάουντεν Βιου, στη Σίλικον Βάλεϊ της Καλιφόρνιας, όπου βρίσκεται η έδρα της Google, διευκρινίζει σε έτερη ανακοίνωση ότι ένας από τους αστυνομικούς της παρατήρησε να σχηματίζεται ουρά πίσω από ένα αυτοκίνητο που πήγαινε με 24 μίλια (38 χλμ.) την ώρα σε δρόμο στον οποίο το όριο ταχύτητας είναι τα 35 μίλια (56 χλμ.) την ώρα.
«Όταν ο αστυνομικός πλησίασε στο αυτοκίνητο που πήγαινε αργά συνειδητοποίησε ότι ήταν ένα αυτόνομο αυτοκίνητο της Google», προσθέτει στην ανακοίνωσή της η τοπική Αστυνομία, η οποία σε κάθε περίπτωση αναγνωρίζει ότι η «συμπεριφορά» του αυτοκινήτου της Google ήταν «νόμιμη».
Η Google εργάζεται εδώ και πολλά χρόνια πάνω στο πρόγραμμα αυτό του αυτοκινήτου της χωρίς οδηγό, με το αυτόνομο όχημά της να έχει διανύσει ήδη περισσότερα από ένα εκατομμύριο μίλια (1,6 εκατομμύριο χιλιόμετρα) σε τεστ στους δρόμους των ΗΠΑ.
«Έπειτα από 1,2 εκατομμύρια μίλια αυτόνομης οδήγησης (το οποίο αντιστοιχεί σε 90 χρόνια οδήγησης για έναν άνθρωπο) μπορούμε να πούμε με υπερηφάνεια ότι δεν έχουμε λάβει ποτέ κλήση!», καταλήγει με μία δόση χιούμορ η Google στην ανακοίνωσή της.

http://perierga.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το sosandra News.
- Το sosandraNews διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Το sosandraNews δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το sosandraNews.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του sosandraNews.

 
Top