.

.
Τα Νέα του Ν.Πέλλης και της Αλμωπίας

Δ.Ε.Η. Μια δημόσια επιχείρηση- πάροχος κοινωνικού αγαθού που εξελίχθηκε στο κύριο εργαλείο είσπραξης φόρων.
Το ηλεκτρικό ρεύμα αποτελεί βασικό κοινωνικό αγαθό το οποίο κανένας πολίτης δεν πρέπει να στερείται σε ευρωπαϊκό κράτος στον 21ο αιώνα.
Η θεμελιώδης αυτή αρχή αποτυπώνεται στις κατευθυντήριες αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συγκεκριμένα στο «Λευκό βιβλίο σχετικά με τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας», όπου επίσης γίνεται αναφορά σε οικονομικά αδύναμους πολίτες-καταναλωτές, με οδηγία την απαγόρευση διακοπής σύνδεσης τέτοιων καταναλωτών σε κρίσιμες περιόδους».
Το 1989 έκανε την εμφάνιση του το ηλεκτρικό ρεύμα στην Ελλάδα και τότε σαφώς αποτελούσε αγαθό πολυτελείας αφού το απολάμβαναν μονάχα τα ανάκτορα και το ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Συνέχισε έως την ίδρυση της ΔΕΗ να είναι αγαθό πολυτελείας, προσβάσιμο στους λίγους και η δυνατότητα χρήσης του να αποτελεί δείγμα εκτός της οικονομικής, κυρίως κοινωνικής-ταξικής υπεροχής.
Η ΔΕΗ ιδρύθηκε το 1950, εθνικοποιήθηκε η παραγωγή και διανομή του ηλεκτρικού ρεύματος και σε μια εικοσαετία αυτό έγινε ισότιμα προσιτό στο σύνολο σχεδόν της επικράτειας. Δημόσια επιχείρηση, ιδρύθηκε από το κράτος, από τους κόπους και μόχθους όλου του λαού.
Το ρεύμα όπως τα φάρμακα, το νερό και το φαγητό δεν είναι απλά καταναλωτικά προϊόντα, αλλά αγαθά τα οποία οι άνθρωποι πρέπει να τα καταναλώνουν στις απαραίτητες ποσότητες ανεξάρτητα από την τιμή τους. Κατατάσσονται στα κοινωνικά αγαθά και η διάθεση τους στις απαραίτητες ποσότητες πρέπει να είναι εξασφαλισμένη σε όλους.
Μέσα στο γενικότερο κλίμα τρομοκράτησης του πληθυσμού που επιχειρείται τα τελευταία χρόνια και εντατικοποιήθηκε πρόσφατα, έρχονται επικουρικά ανακοινώσεις της ΔΕΗ για διακοπή της ηλεκτροδότησης σε εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά που χρωστούν. Τι χρωστούν όμως; Χρωστούν λογαριασμούς που περιλαμβάνουν 30% ρεύμα και 70% διάφορες χρεώσεις φόρων. Δεν αρνούνται οι περισσότεροι πολίτες να πληρώσουν το ρεύμα. Τις υπέρογκες φορολογικές χρεώσεις που συνοδεύουν την τιμή του δεν μπορούν. Άρα δεν πληρώνεις φόρους, σου κόβουμε το ρεύμα. Άρα, δεν πληρώνεις φόρους, πεθαίνεις!
Το εφαρμοζόμενο δόγμα που δέχεται ότι το ηλεκτρικό ρεύμα δεν είναι κοινωνικό αγαθό, επομένως δεν είναι απαραίτητο για την ζωή των πολιτών το λάνσαρε κάποιος ανεκδιήγητος εκπρόσωπος των πολιτών και του λαού κατά τα λεγόμενα του, ονομαζόμενος Ταμήλος. Απομένει να ζήσουμε μετά την διακοπή των ηλεκτροδοτήσεων και επομένως της διακοπής είσπραξης φόρων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, την ίδια πολιτική μέσω των λογαριασμών νερού. Απομένει να δούμε, και θα το δούμε με μαθηματική ακρίβεια, την εποχή που ο άνθρωπος ετοιμάζεται να εποικίσει τον Άρη, σε μια ευρωπαϊκή χώρα, τους έλληνες χωρίς ηλεκτρισμό και νερό. Εκτός και αν αυτό εντάσσεται στη λογική «Τι να το κάνω το ρεύμα αφού μου πήραν το σπίτι;»


πηγη
https://www.facebook.com/stakofter?fref=nf

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το sosandra News.
- Το sosandraNews διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Το sosandraNews δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το sosandraNews.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του sosandraNews.

 
Top