.

.
Τα Νέα του Ν.Πέλλης και της Αλμωπίας

Τηλεφωνείτε στο αφεντικό σας επικαλούμενοι ένα βαρύ κρυολόγημα που σας έχει καθηλώσει στο κρεβάτι αγκαλιά με τα χαρτομάντιλα και τη μάλλινη κουβέρτα. Πόσο πιθανό είναι να πειστεί ότι υποφέρετε και να σας δώσει την πολυπόθητη αναρρωτική άδεια; Μια νέα βρετανική έρευνα δείχνει ποιες είναι οι πιο αποδεκτές «δικαιολογίες» για να λείψετε από τη δουλειά.

Σύμφωνα με στοιχεία που αφορούσαν σε 2.500 εργαζόμενους και εργοδότες, ιστορίες «τρόμου» που εκτυλίσσονται στην… τουαλέτα δικαιολογούν απόλυτα την απουσία από τη δουλειά. Για να γίνουμε πιο σαφείς, συμπτώματα όπως ο εμετός και η διάρροια θα πείσουν το αφεντικό σας να παραμείνετε στην άνεση του σπιτιού σας ώστε να αναρρώσετε. Αντιθέτως, ένα κρυολόγημα ή η ψυχολογική καταπόνηση από το πολύ στρες θεωρούνται λόγοι αμελητέοι και φυσικά όχι επαρκώς «πειστικοί» για να εγκριθεί η αναρρωτική. Το top 10 των «δικαιολογιών», σύμφωνα με τις απαντήσεις των ερωτηθέντων, διαμορφώνεται ως εξής:
1. Εμετός
2. Διάρροια
3. Γρίπη
4. Στομαχική ίωση
5. Ημικρανία
6. Στρες
7. Κακή ψυχική υγεία
8. Νοσηλεία
9. Κρυολόγημα
10. Πονοκέφαλος
πηγή: onmed.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το sosandra News.
- Το sosandraNews διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Το sosandraNews δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το sosandraNews.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του sosandraNews.

 
Top