.

.
Τα Νέα του Ν.Πέλλης και της Αλμωπίας


Γιάννης Σηφάκης : Συναντήσεις με τους αγρότες στο μπλόκο της Άρνισσας και με φορείς της
Βεγορίτιδας για Κέντρο Υγείας, Αστυνομικό Τμήμα, Χιονοδρομικό και λίμνη

Πραγματοποιήθηκαν, με πρωτοβουλία του βουλευτή Γιάννη Σηφάκη, συναντήσεις του με φορείς της Βεγορίτιδας μετά την κινητοποίηση τους πριν λίγες μέρες.
Ο Γιάννης Σηφάκης επισκέφτηκε το μπλόκο στην «αλυσίδα» και συζήτησε με τους αγρότες για τα αιτήματα τους, εξέφρασε την συμπαράσταση του και ανάλυσε τις κυβερνητικές πολιτικές για τον αγροτικό τομέα, τις διαπραγματεύσεις που γίνονται με τους θεσμούς, τα ζητήματα του ΟΓΑ, της φορολογίας, της ανάγκης να περνούν στα βιβλία τα έξοδα των αλλοδαπών εργατών γης ( νόμιμων ή μη) , για τον νέο συνεταιριστικό νόμο, τον νόμο για τα βοσκοτόπια, τον ΕΛΓΑ, το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης ως το 2020 και βέβαια για τις ημερομηνίες πληρωμής των οφειλομένων από τα χρόνια 2012 και μετά καθώς και την πληρωμή των νέων δικαιωμάτων.
Ακόμη συναντήθηκε με τους συλλόγους της Βεγορίτιδας και πολίτες.
Για τον Κέντρο Υγείας ανέλυσε την πρόθεση της κυβέρνησης για ουσιαστική ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και είδε τις επείγουσες ανάγκες του σε ιατρικό προσωπικό.
Επισκέφτηκε το αστυνομικό τμήμα και εξέθεσε τους πολύ σοβαρούς λόγους για τους οποίους πρέπει να εξακολουθήσει να υπάρχει στην Άρνισσα και υποσχέθηκε συντονισμό ενεργειών όλων των φορέων του Νομού για την μη κατάργηση των αστυνομικών τμημάτων Άρνισσας και Κρύας Βρύσης.
Για την λίμνη διαβουλεύτηκε με το ΔΣ του συλλόγου προστασίας της Βεγορίτιδας για την ανάγκη επιτάχυνσης από την πολιτεία των αναγκαίων μελετών ( μελέτη πλημμύρας, μελέτη ανώτερης και κατώτερης στάθμης) και την ολοκλήρωση τους πριν την αναθεώρηση των σχεδίων διαχείρισης των υδατικών λεκανών ζητώντας τον συντονισμό των ενεργειών. Ακόμη συζητήθηκε η μελέτη και η ανάγκη κατασκευής του βιολογικού καθαρισμού της Άρνισσας.
Ακόμη ενημέρωσε για τις εξελίξεις σε σχέση με το χιονοδρομικό του Καϊμακτσαλάν.
Αποφασίστηκε η συστηματική αλληλοενημέρωση και συντονισμός για την προώθηση της λύσης των σοβαρών θεμάτων της περιοχής Βεγορίτιδας.
0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το sosandra News.
- Το sosandraNews διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Το sosandraNews δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το sosandraNews.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του sosandraNews.

 
Top