.

.
Τα Νέα του Ν.Πέλλης και της Αλμωπίας


Την κατάργηση των εξετάσεων στα λεγόμενα «ειδικά» μαθήματα, προτείνει ο Οργανισμών Εξετάσεων και αναμένει την Παρασκευή την απάντηση των ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Σύμφωνα με τον Οργανισμό Εξετάσεων, η διαδικασία κρίνεται χρονοβόρα και σε ορισμένες περιπτώσεις παρωχημένη. Για παράδειγμα, ορισμένα από τα ειδικά μαθήματα δεν διδάσκονται καν στα σχολεία. Ενώ σε άλλη περίπτωση, όπως των ξένων γλωσσών, είναι κοινό... μυστικό πως οι περισσότεροι – αν όχι όλοι – οι εξεταζόμενοι κατέχουν ήδη πιστοποιητικά γλωσσομάθειας, ως εκ τούτου μάλλον είναι εκ περισσού η επιπλέον εξέτασή τους για να εισαχθούν σε κάποια σχολή. Τέλος, στα επιχειρήματα για την κατάργηση των ειδικών μαθημάτων, προστίθεται και το γεγονός ότι πριμοδοτούν με πολλά μόρια τους υποψηφίους με αποτέλεσμα να επηρεάζει τις επιδόσεις του σε κύρια μαθήματα.
Την πρόταση την έχουν ήδη τόσο τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, όσο και ο υπουργός Παιδείας. Εφόσον υιοθετηθεί θα ισχύσει πιθανότατα από το 2017.

http://www.defencenet.gr/defence/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το sosandra News.
- Το sosandraNews διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Το sosandraNews δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το sosandraNews.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του sosandraNews.

 
Top