.

.
Τα Νέα του Ν.Πέλλης και της Αλμωπίας

Γνωρίστε τη «Saalumarada» Thimmakka, μια αγράμματη Ινδή που είναι σήμερα άριστη
περιβαλλοντολόγος! Μαζί με τον άντρα της φύτεψαν και φρόντισαν πάνω από 384 δέντρα στο χωράφι τους, στο χωριό Hulikal της Ινδίας. Ότανη  Thimmakka ήταν μια νεαρή κοπέλα, παντρεύτηκε έναν αγρότη εν ονόματι Chikkaiah και μαζί έβγαζαν τα προς το ζην οργώνοντας και καλλιεργώντας τη γη. Το ζευγάρι παρέμεινε άτεκνο για πολλά χρόνια, αλλά αντί να στενοχωριούνται αποφάσισαν να κάνουν το καλύτερο για την κατάστασή τους. “Μια μέρα, σκεφτήκαμε γιατί να μη φυτεύψουμε δέντρα και αυτά να γίνουν τα παιδιά μας;», δήλωσε η Thimmakka.

Κάπως έτσι ξεκίνησε η ιστορία τους και σιγά-σιγά έγιναν “γονείς” για ένα ολόκληρο δάσος, περίπου 384 δέντρων. Μόνοι τους μετέφεραν το νερό στο χωράφι και πότιζαν τα δενδρύλλια, πολλαπλάσιάζοντάς τα χρόνο με τον χρόνο… Σήμερα, τα δέντρα καλύπτουν μια μαγευτική έκταση πέντε χιλιομέτρων μεταξύ των χωριών Hulikal και Kudoor. Ο Chikkaiah πέθανε το 1991, αλλά η Thimmakka συνέχισε το έργο της και έχει τιμηθεί με αρκετά κρατικά και εθνικά βραβεία, συμπεριλαμβανομένου του βραβείου του “Εθνικού Πολίτη” το 1995 και το βραβείο ανδρείας “Godfrey Phillips” το 2006. Δυστυχώς, η Thimmakka εξακολουθεί να ζει σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας, σε ένα μικρό σπίτι χωρίς καμία βοήθεια από το κράτος.
perierga.gr - Μητέρα... 384 δέντρων!
perierga.gr - Μητέρα... 384 δέντρων!

http://perierga.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το sosandra News.
- Το sosandraNews διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Το sosandraNews δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το sosandraNews.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του sosandraNews.

 
Top