.

.
Τα Νέα του Ν.Πέλλης και της Αλμωπίας

Στην εδώ και τώρα απελευθέρωση των επαγγελματικών μισθώσεων και την λειτουργία της αγοράς με ιδιωτικά συμφωνητικά επιμένει η Τρόικα η οποία σύμφωνα με πληροφορίες ενημέρωσε άτυπα την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης.
 
Παρά το γεγονός ότι στην συνάντηση που είχαν την προηγούμενη εβδομάδα τα υψηλόβαθμα στελέχη της τρόικας με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης , η πλευρά των δανειστών δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει τα δεδομένα και την νέα πρόταση του υπουργείου Ανάπτυξης που περιλαμβάνει προστασία έως την λήξη τους για τα παλαιά συμβόλαια και τρία χρόνια προστασίας στα νέα συμβόλαια , η πλευρά των δανειστών φαίνεται ότι δεν κάνει πίσω στην αρχική της θέση για άμεσο άνοιγμα της αγοράς και σε παλαιές και σε νέες μισθώσεις σχετικά με τα επαγγελματικά ακίνητα.
 
Η εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με καθημερινή εφημερίδα, εφόσον δεν υπάρξει καμία υποχώρηση από την πλευρά της τρόικας, φαίνεται ότι θα φέρει εντάσεις ανάμεσα στους δυο κυβερνητικούς εταίρους. Το ΠΑΣΟΚ έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν σκοπεύει να δεχτεί την πλήρη απελευθέρωση και να ψηφίσει σχετικό νόμο καθώς κάτι τέτοιο θα δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στην αγορά δεδομένης και της οικονομικής κατάστασης που επικρατεί.
 
Προβληματισμό εκφράζουν και οι εκπρόσωποι των επαγγελματικών ομάδων επισημαίνοντας ότι η άμεση απελευθέρωση της αγοράς θα είναι η ταφόπλακα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αφού δεν αποκλείουν να υπάρξουν φαινόμενα ιδιοκτητών οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι την απελευθέρωση θα πιέσουν για αυξήσεις στα μισθώματα
Από την δική τους πλευρά οι εκπρόσωποι των ιδιοκτητών αντικρούουν το επιχείρημα αυτό και επιμένουν ότι η απελευθέρωση στην αγορά των επαγγελματικών μισθώσεων θα βάλει τέλος σε μια χρόνια στρέβλωση της αγοράς που έκανε τους ιδιοκτήτες επαγγελματικών ακίνητων δέσμιους των ενοικιαστών τους .
 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το sosandra News.
- Το sosandraNews διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Το sosandraNews δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το sosandraNews.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του sosandraNews.

 
Top