.

.
Τα Νέα του Ν.Πέλλης και της Αλμωπίας


ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ. ΔΕΝ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ,ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΑ.
Η ΜΙΣΗ ΠΟΛΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΣΗΜΕΊΑ  ΠΡΟΟΔΟΥ ΕΝΩ ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕΡΟΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ.
ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ.
Η ΠΟΛΗ ΘΕΛΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΣΩΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΚΟΔΌΜΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΌΤΗΤΑ.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΕΥΡΩΠΗ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΑΠΟΙΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ,ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΚΑ ΒΙΝΤΕΟ....Μπίτολα με πάνω από 90.000 πολίτες είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στη ΠΓΔΜ και εκτείνεται σε 1.716km2 περιοχή. Βρίσκεται 630m πάνω από  την επιφάνεια της θάλασσας και 175 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Σκόπια, 180χλμ από τη Θεσσαλονίκη και μόλις 15 χλμ από την ελληνική σύνορα. Μπίτολα, μια πόλη με πλούσια παράδοση και ταραχώδη ιστορικό παρελθόν, σήμερα είναι ένα περιφερειακό βιομηχανικό, οικονομικό, εκπαιδευτικό (Πανεπιστήμιο), επιστημονικό και πολιτιστικό κέντρο της Νοτιο-Δυτικό μέρος της Χώρας.

Το κλίμα στην περιοχή είναι ηπειρωτικό με ήπια επιρροή της Μεσογείου, πολλές ηλιόλουστες μέρες, πλούσια βλάστηση και ευχάριστες θερμοκρασίες κατά τους μήνες της άνοιξης και του φθινοπώρου. Η μέση ετήσια θερμοκρασία είναι 10oC.

Τα Μπίτολα έχει ένα γραφικό περιβάλλον και όμορφα τοπία, αλλά πάνω απ 'όλα το σύμβολο είναι Εθνικό Πάρκο " Πέλιστερ ", περιοχή  εξαιρετικές φυσικές ομορφιές, δύο παγωμένες λίμνες "Μάτια της Πέλιστερ" και πέντε φύλλα πεύκου Molika, συνθέσεις από τον τριτογενή και των Βαλκανικών ενδημική.Tα Μπίτολα έχουν μια πλούσια ζωή πολιτισμού. Εκτός από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Kάμερα "αδελφούς Μανάκι"Φεστιβάλ (ένα από τα τρία φεστιβάλ στον κόσμο αφιερωμένο στους διευθυντές φωτογραφίας), διάφορα άλλα διεθνή φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκαν στη Μπίτολα, όπως είναι "Interfest" - διεθνές φεστιβάλ της σοβαρής μουσικής, "Ηράκλεια Βραδιές "- Θερινό θέατρο και μουσική γιορτή, η Διεθνής Γραφικών Τριενάλε, Αποικία Διεθνείς Παιδικοί "Η Μικρή Monmartre της Μπίτολα".Η Πύλη των Εβραίων είναι ένα από τα μνημεία που μαρτυρούν για την φρικτή απελάσει και την καταστροφή του 3000 Bitola της Εβραίων στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Τρεμπλίνκα.

Ο πατέρας της σύγχρονης Τουρκίας Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ παρακολούθησε τον τουρκικό στρατό στη Μπίτολα. Αίθουσα μνημείο του βρίσκεται στο Ινστιτούτο, Μουσείο και Πινακοθήκη. (πρώην τουρκική Σχολή Ευελπίδων).

Η πόλη είναι γεμάτη με σημαντικά πολιτιστικά μνημεία κληρονόμησε στην πορεία των τελευταίων αιώνων: τον καθεδρικό ναό του "Αγίου Δημητρίου"(1830), μία από τις μεγαλύτερες ορθόδοξες εκκλησίες στη Μακεδονία με ένα όμορφο ξυλόγλυπτο και επιχρυσωμένο χαρακτικό του Bezisten (16ος-19ος αιώνας), μια σκεπαστή αγορά; το παλιό παζάρι Μπίτολα (19ος αιώνας); ο Πύργος του Ρολογιού (17ος αιώνας ); το Τζαμί του Αϊντάρ Kadi (16ος αιώνας); την παλιά αστική αρχιτεκτονική (19ου και στις αρχές του 20ου αιώνα). Στην πόλη υπήρξαν εννέα προξενεία των ευρωπαϊκών χωρών (Αυστρία, Ουγγαρία, Ρωσία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Ιταλία, Ελλάδα, Σερβία, Βουλγαρία και Ρουμανία).
ΒΙΝΤΕΟ....

1 σχόλια:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το sosandra News.
- Το sosandraNews διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Το sosandraNews δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το sosandraNews.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του sosandraNews.

 
Top